Afbeelding

Twentse gemeenten krijgen € 275.000 voor inburgeringspilot

Algemeen

TWENTE - In 2021 gaat de nieuwe Wet Inburgering in. Ter voorbereiding op de invoering van die wet stelt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid subsidies beschikbaar aan gemeenten. De 14 Twentse gemeenten hebben gezamenlijk subsidie aangevraagd voor één van hun pilots ter voorbereiding op de wet. Het ministerie heeft nu bekend gemaakt deze aanvraag wordt gehonoreerd. Dat betekent dat de gemeenten een bedrag van € 275.000 ontvangen voor de pilot 'Duale trajecten'.

Wethouder Rob Christenhusz van Oldenzaal is coördinerend wethouder Wet Inburgering namens de 14 Twentse gemeenten. 'Dat is goed nieuws, omdat we daarmee de pilot in praktijk kunnen brengen en daarmee de inburgering in Twente kunnen verbeteren. Bovendien laat het weer eens zien dat regionale samenwerking loont.'

Pilot Duale projecten
Duale projecten zijn projecten waarbij de inburgering gecombineerd wordt, bijvoorbeeld met (vrijwilligers)werk. In de pilot gaan de gemeenten samenwerken met het ROC van Twente. De inburgeringslessen die de deelnemers daar volgen worden gecombineerd met praktijkleren (bijvoorbeeld in de zorg of techniek) en modules op diverse maatschappelijk thema's. Daarnaast worden dagdelen gevuld met het opdoen van (werk)ervaring door vrijwilligerswerk, stages of participatieplaatsen. Door de combinatie van leren en werken/participeren worden de deelnemers volledig ondergedompeld in de Nederlandse maatschappij en hebben ze de kans het geleerde direct in een maatschappelijke context toe te passen. Dit draagt bij aan het sneller verwerven van de Nederlandse taal, deelname aan de samenleving en hebben ze eerder kans op een betaalde baan.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 19 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03