Afbeelding

Erdem Hairstyling: een ware haarkunstenaar

Algemeen

OLDENZAAL - Wanneer je kleindochter van 16 tegen je zegt: "Opa wat zit je haar mooi", dan is de keuze die er is gemaakt om eens van kapper te veranderen een goede keuze geweest. Ook oude mannen horen mee te gaan in de veranderingen die het kappersvak door de tijd met zich mee brengt. De tijd is veranderd, net als de kapsels; een nieuw tijdperk is aangebroken.

Toen ik voor het eerst, een een week voor Vaderdag, een bezoek bracht aan Erdem's Hairstyling aan de Beatrixstraat 2 in Oldenzaal, viel het mij op dat het veel jeugdigen waren die zaten te wachten op een knipbeurt. Ik nam waar dat de schaar maar beperkt werd gehanteerd. Met zijn tondeuse, die wel toverdoos kan worden genoemd, brengt Erdem samen met de kam en het scheermes ware haarkunstwerken tot stand.

Mooi model
Ik moet wachten op mijn knipbeurt, terwijl de 16-jarige Oldenzaler Harold binnen komt lopen. Hij heeft een foto uit een modetijdschrift meegenomen. Hij vraagt Erdem om hem ook zo te knippen. Erdem kijkt en zegt "met opscheertje?" En dan is het de haarkunstenaar die de wens van deze Oldenzaalse jongen verwezenlijkt. Erdem is een allround heren- en jongenskapper. Hij vind het leuk om jongeren te knippen, maar ook om ondertussen met de jongeren te kletsen. Hij heeft een klik met de jeugd maar ook met de Oldenzaalse senioren.

Vakwerk
Als hij een foto ziet dan knipt (creëert) hij je haardos op bestelling. Met een frisse kijk op zijn vakgebied, maar ook op de hedendaagse problematiek praat hij met zijn klanten respectvol en communiceert op een voortreffelijke manier met jong en oud. Hij is een goed luisteraar en voldoet dan ook uitstekend aan de vraag die de klant aan hem stelt.
Jan "Mooi Twente" zit vandaag in de kappersstoel en vraagt: "wil je mij ook een afdruk sturen van deze opname?" Hart van Oldenzaal zou Hart van Oldenzaal niet zijn en mailt Jan de foto. Weer een tevreden klant op maat bediend, door Erdem de Oldenzaalse haarkunstenaar voor jongens en mannen.

Kom langs
Erdem's Hairstyling is gevestigd aan de Beatrixstraat 2 in Oldenzaal. Op zondagen is hij gesloten. Bel met: 06-29 16 75 05. Kijk ook op Facebook: Erdem's Hairstyling

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Afbeelding
Aanpassing stembureaus 30 apr, 11:56
Afbeelding
Lintjesregen in Oldenzaal 30 apr, 10:45
Oldenzaalse Smartlappenzangers
Smartlappenzangers in muziekkoepel Overdinkel 29 apr, 10:21
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 26 apr, 14:54
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 26 apr, 14:37
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 26 apr, 14:04