Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Wisseling van de wacht in het college van B&W in Losser

Algemeen

LOSSER - Er is een personele wisseling in het Losserse college van Burgemeester en Wethouders. Per 1 maart legt wethouder Marcel Wildschut zijn taken neer. Jaimi van Essen neemt het wethouderschap over.

Wildschut nam het besluit om zijn wethouderschap neer te leggen vanwege werk-verplichtingen. Zo krijgt hij een nieuwe full-time functie bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Het is een internationale functie, waarbij hij vaker zal moeten reizen. De wethouder dacht lang na over het besluit, aldus de gemeente. Uiteindelijk kiest hij toch voor deze kans in het bedrijfsleven. Helaas is dit niet te combineren met een zware parttime functie als wethouder. "Het is met spijt in mijn hart dat ik afscheid neem als wethouder van een gemeente die mij in de afgelopen jaren zeer dierbaar is geworden. Losser zal dat ook voor mij blijven.", aldus Wildschut. Hij kijkt tevreden terug op zijn vijf jaren wethouderschap, waarbij onder meer de vernieuwbouw van het TCC en het centrumplan voor Losser hoogtepunten waren.

Van Essen
D66 schoof Jaimi van Essen (foto, verkiezingsposter) naar voren als kandidaat-wethouder. De coalitie met VVD en CDA is positief gestemd over deze keuze. Hij ziet nu wel af van een mogelijke zetel in de Provinciale Staten, aangezien dit niet verenigbaar is. "Als er een beroep op je wordt gedaan om wethouder te worden in de gemeente waar je bent opgegroeid, dan wil je die kans met beide handen aangrijpen.", aldus Van Essen. Zijn raadszetel zal weer overgenomen worden door Ronald Ringenoldus.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 23 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03