Afbeelding

Zelf groente snijden werkt heel therapeutisch

Algemeen

BORNE - Vertwenz bezorgt biologische en lokale groente- en/of fruitpakketten in de Twentse stedendriehoek Almelo – Oldenzaal - Enschede. Zoveel mogelijk uit Twente en van het seizoen.

Elke week een vers en gevarieerd pakket met groente/fruit. Zowel voor kleine als grote huishoudens. Zonder fratsen, dus stoppen of even niet kan zonder een opzegtermijn. Zo smaakvol is Twente.

Wintergroente
De wintergroenten zijn in aantocht. Deze groenten geven ons alles wat we nodig hebben om onze weerstand te vergroten en gezond het huidige seizoen door te komen. Wintergroenten zijn zeer voedzaam en zitten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Kook met het seizoen mee en je krijgt binnen wat je lichaam op dat moment nodig heeft. Twente leent zich prima voor de biologische teelt van wintergroenten. Lekker lokaal dus met weinig voedselkilometers aan de kont. Terug naar het gezonde koken zelf. Een krat gezond van Twentse grond met ongesneden en onbespoten groenten is de wekelijkse basis.

Creatief koken
Vaak hoor ik de vraag: "wat zal ik ervan maken?". Zelf kies ik eerst een bereidingswijze gebaseerd op waar ik zin in heb waarbij ik dan een recept zoek. Dus wordt het stomen, koken, wokken, uit de oven, in een stamppot, een quiche, rauwkost, in een stoofpot, soep of een puree. Door dit te doen kan koken weer een leuke uitdaging worden en breng je voor jezelf al heel veel variatie aan, los van het gevarieerde aanbod van het groenten weekpakket. Zelf ervaar ik het snijden of verwerken van de verse groente als heel therapeutisch waarbij mijn drukke werkdag "van me los wordt gesneden". Vaak kook ik ook op basis van wat-ïs-er-nog-in hoes". De kelder en de koelkast op de kop en dan met restjes verse groente aan de slag. Dat wordt een stoofpotje of harde groenteschotel uit de oven en een klein beetje puree van wortel met zoete bataat erbij. Hutjeprutje eten, heerlijk! want weggooien is zonde.

Probeer het!
Wekelijks verse, biologisch, lokale en lekkere pure groenten, zo van het land in jouw groentepakket? Vertwenz wenst je nog veel smakelijke en gezonde maaltijden. Waarom zou je het niet eens proberen? De bezorging aan huis is gratis en je kan stoppen wanneer je wil. Geen fratsen, want daar houden wij zelf ook niet van (Jan & San, www.vertwenz.nl)

Afbeelding
Aanpassing stembureaus 30 apr, 11:56
Afbeelding
Lintjesregen in Oldenzaal 30 apr, 10:45
Oldenzaalse Smartlappenzangers
Smartlappenzangers in muziekkoepel Overdinkel 29 apr, 10:21
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 26 apr, 14:54
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 26 apr, 14:37
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 26 apr, 14:04