Afbeelding

Nieuw urnenveld begraafplaats Borne

Algemeen

BORNE - Afgelopen maandag is de begraafplaats aan de Oude Almelose weg uitgebreid met een sfeervol urnenveld. Het nieuwe urnenveld waar urnentulpen zijn geplaatst is ontworpen door Te Kiefte Architecten en zal de komende 10 jaar voorzien in de vraag naar een gedenkplek voor overledenen.

Steeds vaker kiezen inwoners van Borne er voor om te worden gecremeerd in plaats van te worden begraven. Ook landelijk is dit een trend. Waar in 2016 63% van de overledenen in Nederland werd gecremeerd, was dit percentage in de eerste twee kwartalen van 2017 al 64,7% volgens cijfers van het CBS. Deze stijgende lijn zal moeten worden ondervangen door genoeg gedenkplekken in het land. Ook in Borne is dit aan de orde.

Urnenveld Borne
Jaarlijks vinden er in Borne gemiddeld tussen de dertig en veertig bijzettingen plaats van asbestemmingen op de gemeentelijke begraafplaats. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, is de algemene begraafplaats uitgebreid met een urnenveld. Op het urnenveld is plaats voor ongeveer driehonderd asbestemmingen. Op 13 maart tussen 14:00 en 15:00 zal de nieuwe gedenkplek officieel worden geopend door wethouder Michel Kotteman.

Het ontwerp
Het ontwerp dat is gerealiseerd door Te Kiefte Architecten past bij de sfeer van de begraafplaats en bij de wensen van de inwoners van Borne. De begrafenisvereninging St. Barbara en Helpt Elkander hebben meegedacht met het ontwerp.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 23 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03