Afbeelding

Kettlebellers strijden voor plaatsing NK en EK

Algemeen

OLDENZAAL - Zaterdag 24 maart organiseert Jaap's Gym voor het vijfde jaar op rij de Jaap's Gym Kettlebell Open, het grootste open toernooi in Nederland.

Het doel van de wedstrijd is het promoten van de kettlebellsport. Om dat te bereiken is het instap niveau heel toegankelijk; je kan zelf bepalen welk gewicht je gebruikt in de wedstrijd. "Het is vergelijkbaar met een hardloopwedstrijd, daar kan je ook op alle niveaus aan meedoen." Aldus Jaap van der Zand, eigenaar van Jaap's Gym.

Kwalificatie
Ook dient de wedstrijd als een kwalificatie mogelijkheid voor het Nederlands Kampioenschap én voor het Europees Kampioenschap dat komende mei wordt gehouden in Hongarije. Het wedstrijd team van Jaap's Gym heeft al een aantal atleten geplaatst voor het EK zoals Karlien Huiskes (Oldenzaal), Mirjam Koehorst (Enschede) en Niek Busschers (Borne). Voor anderen van het team is dit de laatste kans om zich te plaatsen. Zij zullen strijden naast atleten uit de rest van Nederland, maar er doen ook internationale atleten mee aan de wedstrijd. Op www.kettlebell-open.nl vinden geïnteresseerden meer informatie over het toernooi. Bezoekers kunnen gratis komen kijken tussen 11:00 en 16:00 aan de Eekboerstraat 28J in Oldenzaal.

Groeiende bekendheid
Jaap's Gym bewijst meer en meer toonaangevend te zijn voor de Kettlebellsport in Nederland. Afgelopen jaar hebben de masters atleten van het team op het EK én het WK podium plekken veroverd. Bovendien is Jaap's Gym nauw betrokken bij het opbouwen van de sport in Nederland. Meerdere leden zijn bij de KSBN (Nederlandse Kettlebellsport Bond) betrokken als vrijwilliger en zetten zich in voor de groei van de sport. Naomi Kooiker, mede-eigenaar en trainster/coach van het kettlebellsport team focust zich vooral op het verspreiden van kennis. "Het is nog een jonge sport, we kunnen dus nog heel erg veel leren. Bijvoorbeeld hoe we technisch zo efficiënt mogelijk zijn, hoe we de trainingen kunnen opbouwen en hoe we blessures kunnen voorkomen." Elk jaar komt er daarom een internationale toptrainer op bezoek bij Jaap's Gym om workshops te geven. "Er zijn trainers nodig om de sport te laten groeien, daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij", aldus Naomi.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 22 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03