Afbeelding

Jeroen

Algemeen

In het circus dat gemeente Enschede heet is de laatste truc tot nu toe de meest spectaculaire: Jeroens Grote Verdwijntruc. Jeroen Hatenboer, die van het ene op het andere moment vertrekt naar zijn dochter in Argentinië en tegen het gemeentebestuur, de gemeenteraad, zijn kiezers ja tegen alle inwoners van de gemeente gedag een lange neus maakt en ze in verbazing achterlaat in dit kikkerlandje.
Nu past het wel bij hem. Hij is een kwajongen. Oud-eigenaar van Sam Sam. Ik denk dat hij wat de horeca betreft de buit binnen heeft. Hij wou wat anders, zat in de gemeenteraad en werd door zijn partij op handen gedragen. Later kwamen er scheurtjes in de relatie, maar Jeroen redde zich wel.
Hij had in de laatste periode zo op het oog niet zo'n zware portefeuille. Veel projecten en cultuur. Opvallend was dat hij soms voor collega's inviel. Zijn charme zorgde er dan voor dat het wel weer losliep; want het liep altijd los met Jeroen. De laatste tijd echter had hij zo op het oog, moeite met de gemeenteraad. Veel vragen van EnschedeAnders, vooral op financieel gebied, die hij vaak afdeed met het komt wel goed en u krijgt nog wel een memo of brief van mij, waarin ik bepaalde dingen zal uitleggen.

En op een gegeven ogenblik pikte de raad dat niet meer. Allerlei toezeggingen, die niet werden ingevuld. Hij zegt nu, dat vooral over twee projecten in zijn portefeuille vragen werden gesteld en waarbij het vertrouwen ontbrak bij de leden van de gemeenteraad. Dat waren de projecten Kop van de Boulevard en het Muziekkwartier. Allereerst het Muziekkwartier. Voor de problemen rondom theater, schouwburg en poppodium is een plan bedacht met een vernieuwde entree. Dat zou de problemen oplossen met de onduidelijkheden en vaagheden van de verzameling cultuurgebouwen. De oplossing is even vaag als het probleem en zal, zoals gebruikelijk bij cultuur veel geld kosten en weinig concreets oplossen, ben ik bang. Ik denk dat het probleem drugsoverlast de cultuurgebouwen is binnen gedrongen.

De kop van de Boulevard kost nog veel meer en Jeroen zit tot over zijn oren in het verhaal. Oude bekende bij dit miljoenen project; Marijke van Hees. Marijke lobbyt, bemiddelt bij dit bouwproject en zo te horen doet ze dat goed. Natuurlijk kennen Jeroen en Marijke elkaar en Marijke kent een Belgische projectontwikkelaar. Jeroen wil dit plan hebben goedgekeurd voor het nieuwe college is geïnstalleerd. Maar er ligt ook nog een bestemmingsplan Vliegveld van 6000 pagina's te wachten op behandeling. Nu moet Jeroen aan dit Belgisch/Nederlands gezelschap overbrengen dat het besluit is uitgesteld? Dus schrijf je een briefje aan iedereen en je stapt in het vliegtuig? Ik geloof het niet. De collegefracties hebben gezegd het plan toch wel in de raad te willen hebben en het ook goed te zullen keuren. Komt het toch nog goed, ook zonder Jeroen. Of wist hij dat het zo zou gaan lopen? Jeroen is óf de clown van het circus, óf hij is directeur, artistiek leider, dompteur en goochelaars. En die vier papaweekjes in Zuid Amerika komen ook wel op.

Jan Visser

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 21 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03