Afbeelding

Kijk om naar elkaar in de feestmaand december

Algemeen

OLDENZAAL - De laatste dagen van november glippen langzaam van de kalender af. We staan al weer aan de vooravond van december; normaliter een tijd van licht, samenzijn en gezelligheid in de breedste zin. Maar dit jaar zal december ook vooral in het teken van 'anders' staan; de coronacrisis maakt samen vieren en gezelligheid delen helaas tot een risico. Er zijn echter ook veel initiatieven om juist nu mensen te helpen.

De gemeente, GGD Twente en Rijksoverheid zijn volop bezig om het coronavirus in te dammen. Dit is een marathon en geen sprint. Ook is het een uitdaging waar álle Oldenzalers aan mee moeten helpen. Direct of indirect; iedereen kan en moet iets doen voor de collectieve veiligheid.

Mondkapjes
Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in publieke binnenruimtes. Dit omvat eigenlijk alles waar u binnen mag lopen of te gast bent; van de winkels tot het gemeentehuis, van de bibliotheek tot de bioscoop. En uiteraard op plekken waar dit al verplicht was zoals het openbaar vervoer. Eigenlijk overal dus waar een gemiddeld persoon wel eens komt. De mondkapjesplicht is omstreden; niet iedereen is overtuigd van de noodzaak - en laat dit doorgaans op een opmerkelijke toon merken. Toch waarschuwt de politie dat overtreders geen waarschuwing krijgen maar gelijk 95 euro boete. Oldenzalers met een minimuminkomen kregen al gratis een mondkapje; alleen samen krijgen we dit immers onder controle. Mensen die bekend zijn bij de Voedselbank, Stichting Palet en Stichting Leergeld ontvingen eerder al twee gratis herbruikbare mondkapjes.

Omzien naar elkaar
De hoop is dat mensen ook in de brede zin naar elkaar om zullen kijken deze feestdagen. Er zijn namelijk ook veel mensen die kampen met eenzaamheid. Kijk daarom eens rond in uw omgeving of u wellicht iemand veilig uit kunt nodigen of anderszins contact kunt houden om hen een hart onder de riem te steken. Een kleine moeite, maar wel een gebaar dat voor bijvoorbeeld alleenstaande ouderen die dit jaar een partner verloren hebben van onschatbare waarde is. Als goede noabers laten wij ons dit jaar van onze beste sociale kant zien.

Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 7 minuten geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 26 minuten geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 29 minuten geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 25 apr, 10:37
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02