Afbeelding
Foto: Jori Besseler - Shutterstock.com

Oldenzaal investeert in goede promotie

Algemeen

OLDENZAAL - Het klinkt op dit moment misschien wat onpraktisch, maar toch wil de gemeente een hogere prioriteit geven aan promotie. Het versterken van een levendige binnenstad, aantrekken van nieuwe ondernemers en het goed ondersteunen en promoten van leuke evenementen staat hoog op de wensenlijst. Oldenzaal Promotie gaat hier voortvarend mee aan de slag.

De gemeente heeft gekozen om de budgetten voor marketing en promotie van de stad te bundelen en onder te brengen bij Oldenzaal Promotie. De organisatie kwam namelijk met een uitgebreid plan voor de komende tijd, waar echter wel meer budget voor nodig was. Als de gemeenteraad in december akkoord gaat, krijgen zij dit ook.

Brede inzet
Oldenzaal Promotie werkt aan het binnenstadsmanagement, de promotie en marketing en evenementencoördinatie van Oldenzaal. De stad moet zo een bredere bekendheid krijgen en straks weer meer bezoekers trekken, wat helpt bij economische groei. Zij zetten daarvoor meer in op coördinatie en vernieuwing. Oldenzaal Promotie werkt hierbij ook nauw samen met diverse andere partners.

Geld nodig
Het college van Burgemeester en Wethouders wil de grote ambitie van Oldenzaal Promotie zo goed mogelijk ondersteunen; zij snappen dat dit tijd en geld kost. Er is een grote noodzaak om Oldenzaal actief op de kaart te willen zetten. Immers, bezoekers brengen geld in het laatje voor de ondernemers en bij extensie de gemeentelijke kas. Inkomsten die hard nodig zijn om ook weer andere ambities te kunnen realiseren. De gemeente staat voor een grote bezuinigingsopgave, waarbij geen ruimte is voor nieuw beleid. Toch wil men met deze onderbouwing extra geld uittrekken voor de promotie, omdat dit zich uiteindelijk weer terug moet gaan verdienen. Naast de vaste subsidie van 84.299 euro voor informatievoorziening en gastheerschap ontvangt men komend jaar 40.000 euro voor binnenstadsmanagement, 75.000 euro voor marketing en promotie en 10.000 euro voor evenementencoördinatie. Als men de ambities en gestelde doelen waar maakt, zal er in de toekomst gekeken worden naar latere investeringen.

Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 25 minuten geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme gisteren
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00