Drie basisregels bij het kiezen van de perfecte zomerse kantooroutfit

De zon straalt, er is geen wolkje aan de lucht en het kwik stijgt tot boven de 25 graden. Het liefst zou je een dagje aan zee spenderen, maar helaas, je moet naar het werk. Het belooft een hete dag op kantoor te worden, maar dankzij onderstaande kledingtips kun je de pijn verzachten. Een zomerse, nette werkoutfit zal je al meteen veel beter doen voelen. Lees snel verder en kom te weten hoe je de perfecte outfit voor een zomerse dag op kantoor samenstelt. 

Terwijl je voor je kledingkast staat, hoor je de weerman een hete dag met veel zon voorspellen. Jij moet naar kantoor en staat dus voor een dilemma. Kies je voor die warme, nette kostuumbroek of zou je toch voor een bermuda durven gaan? 

Voor een warm vakantiedagje denk je waarschijnlijk niet lang na over je zomerse outfit: T-shirt, short, slippers… Et voilà, klaar. Maar wanneer je naar kantoor moet en zeker als je daar met klanten in contact komt, ligt dat toch enigszins anders. Slippers zullen al snel een onprofessioneel indruk maken, vandaar deze drie basisregels voor zomerse kledij op het werk…

1. Korte broek: not done? 

De meeste werkgevers hebben een document met huisregels, ook wat kleding betreft. Je doet er goed aan om die eerst even door te nemen. Heel wat bedrijven stellen het bijvoorbeeld niet op prijs dat je als man in een korte broek komt werken. Als dat bij jou werkgever het geval is, dan is een nette chino het perfecte alternatief. 

Ga specifiek voor een chino uit de zomercollectie, want die zijn gefabriceerd uit dunnere en ademende stoffen, waardoor ze veel luchtiger zijn. Je vindt ze in zowat alle kleuren, maar durf in de zomer eens voor een frisse, lichte kleur te gaan. Beige of lichtgroen zijn bijvoorbeeld ideaal. 

2. Vermijd blote voeten

Sandalen, slippers en alle andere open vormen van schoenen vermijd je als man beter op de werkvloer. Het oogt niet erg professioneel en is door veel werkgevers ook simpelweg niet toegestaan. Maakt jouw werkgever er geen probleem van en wil je absoluut in sandalen naar het werk? Zorg er dan tenminste voor dat je voeten net en verzorgd zijn. 

Een betere keuze dan open schoenen zijn sneakers, bootschoenen of stoffen veterschoenen. Zorg dat je schoenen ademend zijn en draag steeds sokken die het zweet opvangen. Ga ook hier voor frisse kleuren. Met wit, bruin of beige zal je zeker niet uit de toon vallen. 

3. Nette bovenkleding 

Qua bovenkleding zijn er weinig beperkingen. Bij bepaalde bedrijven kun je prima in een zwart heren T-shirt komen, maar waar er een iets nettere dresscode heerst, is een overhemd of poloshirt opportuun. Kies op hete dagen voor een model met korte mouwen, al is een overhemd met lange mouwen ook vaak goed te verdragen in de zomer. Rol desnoods je mouwen netjes op. Ben je op zoek naar een webshop waar je nette T-shirt kunt kopen, kijk dan eens op ShirtsofCotton.com. De extra lange T-shirt specialist van Nederland en België 

Extra tip: hoewel het buiten boven de 25 graden is, kan er op kantoor airconditioning aanwezig zijn. Hou daarmee rekening en neem ook op de warmste dagen een vest, trui of blazer naar het werk mee. Het zou zonde zijn om kou te moeten lijden op de heetste dagen van het jaar! 

Meer berichten
 
Auto zoeker