Afbeelding

Coronahulp via Facebook in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Heel Nederland is de afgelopen dagen in de ban van #coronahulp. Onder deze hashtag kunnen mensen een beroep op hulp doen, of dit juist aanbieden. Ook zijn er verschillende coronahulp-groepen ontstaan op Facebook, om in contact te komen met de medemens en samen te kijken wat men voor elkaar kan betekenen.

Voor Oldenzalers is de groep 'Coronahulp Oldenzaal (Rossum / De Lutte)' opgezet op Facebook. Tientallen Oldenzalers die zichzelf aanbieden in boodschappenhulp, oppassen en overgebleven (blik)voedsel om beschikbaar te stellen. De saamhorigheid is enorm. In het bijzonder de oppashulp is een punt van aandacht wegens de maatregel van het kabinet om de scholen te sluiten. Hiervoor bestaat naast de coronahulp groep ook de 'Oppashoek Oldenzaal', eveneens te vinden in Oldenzaal.

Help elkaar!
De beheerders achter de coronahulp groep Oldenzaal, willen stadsgenoten oproepen om elkaar via dit platform op te zoeken en elkaar de helpende hand te bieden. Denk ook aan (oudere) familieleden die niet op Facebook zitten. In deze tijden is het belangrijk om er voor elkaar te zijn.

Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 21 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 21 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 22 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal gisteren
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag gisteren
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde gisteren
bridgen is gezellig
Zomer bridgedrive start op 13 mei gisteren
Afbeelding
Nooit meer een gemiste Hart van Oldenzaal 3 mei, 08:00