Afbeelding

Een kijkje in de ludieke wereld van Zorg & Welzijn

Algemeen

OLDENZAAL - Het onder de aandacht brengen van de Stichting Cliëntondersteuning Twente (SCOT) en duidelijkheid bieden aan de toehoorders waarvoor zij staan: dat was de doelstelling van de Grote Zorg & Welzijn Show.

De stichting biedt namelijk onafhankelijke cliëntondersteuning voor mensen met een Wlz-indicatie of als men te maken heeft met Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.
In 2016 kwamen Hans Kuipers en Hans Gerard Kuipers bij elkaar om te bespreken hoe zij ondersteuning konden bieden aan mensen die vast waren gelopen in de wereld van de zorg. De wet zegt dat mensen recht hebben op onafhankelijke ondersteuning in de zorg. In de praktijk pakt dat echter anders uit. Beide heren kenden de verhalen van mensen waar zij zelf mee te maken hadden gehad, mensen die al veel te lang met vragen rondliepen en die tegen een muur van regels waren aangelopen. Mensen die niemand náást zich hadden als het even niet soepel verliep. Het gevolg was dat zij niet de ondersteuning kregen waar zij recht op hadden. Sommige verhalen waren zo schrijnend én zo onnodig. Was er maar een organisatie geweest die de route wél zou weten. Vanuit die gedachte is SCOT ontstaan, de onafhankelijke ondersteuner van cliënten in Twente. Er is geen personeel, wel een breed netwerk van deskundigen en professionele freelancers. Vanuit de eigen expertise helpen zij mensen verder.

Theatervoorstelling
Op de vermakelijke presentatieavond bij café de Boom in Oldenzaal is duidelijk gemaakt waar SCOT voor staat. Theatergroep "De Nieuwe Koning" trad op een vermakelijke wijze op en men vond een aandachtig gehoor. Ook in Losser en Denekamp hebben geïnteresseerden deze vermakelijke Zorg & Welzijn Show voorgeschoteld gekregen.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 7 minuten geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 26 minuten geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 29 minuten geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 25 apr, 10:37
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02