Afbeelding

Werkzaamheden Park Scholtenshof gestart

Algemeen

BORNE - De werkzaamheden aan park Scholtenshof in Borne zijn begonnen. Afgelopen week ging de aannemer voortvarend aan de slag.

Het park naast het gemeentehuis is nog wel toegankelijk voor gebruikers, maar zij moeten natuurlijk wel rekening houden met wat hinder. Zo worden ook omleidingen voor fietsers opgezet wanneer dit nodig is. Het bouwverkeer wat nodig is voor de werkzaamheden zal via de Aanslagweg lopen. De gemeente verwacht dat de herinrichting van park Scholtenshof zal duren tot naar verwachting de tweede week van augustus. Deze werkzaamheden worden dan ook passend afgesloten met de plaatsing van het kunstwerk Boris in het weekend van Melbuul'ndagen. Het eerste deel van de werkzaamheden begon feitelijk al iets eerder, op 1 april gingen vrijwilligers namelijk al aan de slag in het park om laag groen zoals struiken en planten te verwijderen.

Boris
Het kunstwerk Boris wat geplaatst zal worden is een mammoet, refererend aan de vondst van een mammoet in 1996 in de wijk Stroomesch. Dit kunstwerk bestaat ook uit platen met inscripties die refereren aan de geschiedenis van Borne.

Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 17 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 18 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 18 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 20 uur geleden
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 20 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 21 uur geleden
bridgen is gezellig
Zomer bridgedrive start op 13 mei 21 uur geleden
Afbeelding
Nooit meer een gemiste Hart van Oldenzaal gisteren