Afbeelding

Nijverbij voor verdienstelijke Henk Geerdink

Algemeen

HENGELO - Henk Geerdink heeft afgelopen weekend de Hengelose gemeentelijke onderscheiding de Nijverbij in ontvangst mogen nemen. De gemeente wil hem hiermee inzetten voor zijn jarenlange en intensieve inzet voor de lokale gemeenschap.

Zaterdag werd de Nijverbij uitgereikt bij gelegenheid van het wijkfeest Slangenbeek op het veld aan de Levantstraat. Dit was geen toeval: Henk Geerdink is namelijk grondlegger van het feest en dus ook al 25 jaar betrokken als vrijwilliger. Dit wijkfeest begon destijds als een straatvolleybaltoernooi met een klein aantal teams. Dit groeide door de jaren heen uit tot een groter feest, met daarnaast een steeds uitgebreider randprogramma. Zo werd een activiteitencommissie opgezet om naast het volleybal nog veel meer te gaan doen. En zo was het brede, gezellige wijkfeest Slangenbeek een feit.

Kartrekker
Henk Geerdink was als grondlegger de belangrijke spil en kartrekker voor deze feestelijkheden. Of het nu ging om de toernooi-indeling, regelen van EHBO-vrijwilligers, incasseren van het deelnamegeld of de honderden andere taken die erbij kwamen kijken, hij deed alles wel een keer de afgelopen jaren.

Commissie
Daarnaast was Henk Geerdink al die jaren ook actief als lid van de activiteitencommissie die andere activiteiten aanzwengelde. Slangenbeek heeft veel jaarlijks terugkerende activiteiten, waaronder de sportieve Slangenbeekloop, het eieren zoeken met Palmpasen, de Sint Maarten lampionnenoptocht en ook de intocht van Sinterklaas in de wijk Slangenbeek behoort tot zijn taken. De heer Geerdink is na al die jaren bij velen in de wijk een bekend en zeer gewaardeerd persoon geworden. Dit was dan ook een zeer gepast moment voor het college van Burgemeester en Wethouders om hem te eren voor deze inzet door middel van Stadscompliment de Nijverbij. Deze onderscheiding wordt uitgereikt als blijk van dank voor zijn vrijwillige inzet voor de Hengelose samenleving.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 20 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03