Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren. Foto: Shutterstock

Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren

Zorg

‘Cognitieve Fitness’ is een trainingsmethode die de fysieke en mentale gesteldheid verbetert. Dit gebeurt door lichamelijke inspanning, cognitieve uitdagingen en ontspanning. Hiermee wordt niet alleen het lichaam fitter, maar ook het brein. Op woensdag 15 mei is er een gratis kennismakingsles.

OLDENZAAL - Iedere les komen lichamelijke inspanningen aan bod maar ook mentale uitdagingen en ontspanning. Daarvoor zijn verschillende materialen beschikbaar zoals een elastiek en (jongleer)ballen. Cognitieve fitness heeft een positieve invloed op je gezondheid. Anky Loohuis van Impuls geeft de cursus, zij is gespecialiseerd in Cognitieve Fitness. De cursus is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die willen werken aan hun algehele fitheid op een leuke manier. Je hebt geen ervaring met sport of fitness nodig. Op woensdag 15 mei is er een gratis kennismakingsles van 10.00 tot 11.00 uur bij Sociaal Cultureel Centrum Willemien. Aanmelden hiervoor is verplicht. In september gaat de volledige cursus van start. Deze bestaat uit 15 lessen van 1,5 uur en vindt wekelijks plaats vanaf woensdag 4 september van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Aanmelden bij Anky Loohuis van Impuls via telefoonnummer 0541-571414 of 06-23185706 of info@impuls-oldenzaal.nl 

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03
bridgen is gezellig
Zomer bridgedrive start op 13 mei 3 mei, 12:00