Afbeelding

Lintjesregen in Oldenzaal

Gemeentenieuws

Het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding kan een gevoel van grote eer en waardering teweegbrengen. Het is een erkenning van de Nederlandse samenleving voor iemands langdurige, bijzondere verdiensten voor het algemeen belang. 

OLDENZAAL - De ceremonie wordt vaak gehouden op de dag voor Koningsdag. Het is een feestelijke gelegenheid waarbij de gedecoreerden worden verrast met de onderscheiding en dat in het bijzijn van familie en vrienden en de aanvragers. Het is een moment van trots, vreugde en soms ontroering omdat het de waardering toont voor de inspanningen en bijdragen die iemand heeft geleverd. Maar het is ook een moment van verbindingen waarbij de gemeenschap samenkomt om de prestaties van de gedecoreerden te vieren. 

Negen lintjes

En gevierd werd er afgelopen vrijdag want in Oldenzaal ontvingen maar liefst negen inwoners een Koninklijke Onderscheiding. Zeven personen werden bij gelegenheid van Koningsdag 2024 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en twee personen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het is een bijzonder moment als je van niets weet en plots jouw burgemeester Patrick Welman voor de deur staat en je uitnodigt om in een oldtimer te stappen en mee te komen naar de Cultuurhof (de Hofkerk). Niet wetende dat daar de versierselen voor een Koninklijke Onderscheiding aan je zullen worden uitgereikt. 

Dat overkwam vrijdagmorgen negen Oldenzalers. In de Hofkerk zette de burgemeester blij en verrast de gelukkige kandidaten in het zonnetje en werden de bijbehorende versierselen uitgereikt. Het gevoel van verbondenheid met Oldenzaal en de Oldenzalers overheerst op die momenten.

Bij Koninklijk besluit zijn benoemd:

1. Mevrouw A.A.A. Röben- Voorhuis (Agnes), Lid
2. De heer A.J. Golbach (Louis), Lid
3. De heer H.J.M. Maartens (Hennie), Lid
4. De heer A.H.J. Brummelhuis (Toon), Lid
5. De heer M.J.L. Stofbergen (Martin), Lid
6. De heer M.W.T. Boers (Maarten), Ridder
7. De heer J.B.H. Krakers (Hans), Lid
8. De heer J.N.A. de Gunst (Jan), Ridder
9. De heer A.P.M van der Meché (Tonnie), Lid

Op de foto de gedecoreerden met van links naar rechts : Burgemeester Patrick Welman, Martin Stofbergen, Hans Krakers, Maarten Boers, Hennie Maartens, Agnes Röben-Voorhuis, Jan de Gunst, Tonnie van der Meché, Toon Brummelhuis.

Naschrift: Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Ook in Oldenzaal. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Kent u iemand en vindt u dat deze persoon erkenning verdient? Wilt u een aanvraag doen of wilt u meer informatie? U kunt bellen met een medewerker van kabinetszaken via (0541) 58 81 11 of kabinetszaken@oldenzaal.nl. www.lintjes.nl 

Wandel4daagse
Wandel4Daagse Oldenzaal op komst 15 mei, 14:28
Afbeelding
Taalpunt Oldenzaal viert 10-jarig jubileum 15 mei, 12:13
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Praat mee over uw leefbare wijk 13 mei, 15:31
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07
Hoewel wespen vaak als hinderlijk worden ervaren, spelen ze een belangrijke rol in het ecosysteem.
Komt de tijd van wespen er weer aan? 13 mei, 13:02
Het gaat ook dit jaar weer erg gezellig worden!
Graanzakjes smieten: niet alleen spel 13 mei, 12:42