Afbeelding

Betere informatie expats

Algemeen

HENGELO - Het Expat Center Twente werkt aan het steeds beter informeren en ondersteunen van de 'expats' die in Twente wonen. Deze term staat voor medewerkers uit het buitenland die tijdelijk hier wonen om bij een bedrijf te werken. Deze lopen vaak tegen heel specifieke uitdagingen aan.

Op de vernieuwde website www.expatcentertwente.com staat veel praktische informatie voor deze doelgroep. Naast de expats zelf kunnen ook bedrijven en anderen hier terecht voor ondersteunende informatie. "Keep calm and contact the Expat Center Twente", zo grapt de site.

Expat Center Twente
Expat Center Twente (ECT) is een onderdeel van het World Trade Center (WTC) Twente en gevestigd in het nieuwe pand aan het Industrieplein in Hengelo. Met de dienstverlening "ontzorgt" het Expat Center Twente internationaal georiënteerde bedrijven en hun internationale medewerkers op diverse vlakken. Naast het afhandelen van de formaliteiten kunnen ze zich ook oriënteren op de huisvestingsmogelijkheden in de regio Twente, financiële zaken als belastingen en verzekeringen en zorg- en scholingsmogelijkheden. Bovendien wordt er zo'n 20 keer per jaar een activiteit georganiseerd om de expats met elkaar in contact te brengen en hen een zo prettig mogelijke tijd in Nederland te bezorgen. Dit alles vergt natuurlijk de nodige kosten en moeite, maar het zijn investeringen die zichzelf in veelvoud terugverdienen. Onder meer door vestiging van nieuwe bedrijven die weten dat hun werknemers hier aangenaam zullen wonen.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 23 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03