Afbeelding

Bouw Welkomhuis Oldenzaal begonnen

Algemeen

OLDENZAAL - De bouw van het nieuwe Welkomhuis op het Hulsbeek in Oldenzaal is begonnen. Het nieuwe complex is gericht op gezinnen met een ziek gezinslid die niet normaal vakantie kunnen vieren. In het Welkomhuis komen zij dan even tot rust, mét de benodigde zorg voor hun gezinslid.

Woensdag gaf gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel het startschot voor de bouw van dit zorgvakantiecomplex bij Villapark Eureka. Het complex is geschikt voor een breed scala aan bezoekers met een zorgbehoefte. Ook met een fysieke of mentale beperking en van kinderen tot aan bejaarden en alles daartussen. Een groep Twentse ondernemers is tegelijk ook begonnen met het initiatief 'Zorgvakanties Twente'. Onder deze noemer gaan zij dan vakanties aanbieden bij deze faciliteit, ook voor gezinnen met jonge kinderen met een constante zorgbehoefte. Uiteindelijk kan straks 24 uur per dag zorg geboden worden aan 50 gasten, aldus eigenar Remi Nieuwenhuis van Villapark Eureka.

Ontmoetingsplek
Het voormalig ouderlijk woonhuis van de familie Nieuwenhuis (naast het Welkomhuis) wordt als ontmoetingsplek ingericht met 24 uurs zorg, dagbesteding en belevingsactiviteiten. Zorgaanbieder VeertienRond coördineert samen met andere zorgaanbieders zoals Zorggroep Sint Maarten de zorg en dagbestedingsactiviteiten. "Wij vinden het belangrijk dat de kwetsbaren in de samenleving ook kunnen genieten van de faciliteiten van het park in prachtige groene omgeving van het Hulsbeek. We willen niet alleen zorg verlenen maar ook een plek zijn waar bijvoorbeeld kwetsbare jongeren met autisme tijdens vakanties of na schooltijd elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van activiteiten. Het is al prachtig om te zien hoe nu wekelijks leerlingen met een verstandelijke beperking van 't Korhoen zich voorbereiden op hun toekomst door het groen bij de ontmoetingsplek te onderhouden", aldus Francis Boers van VeertienRond.

Zorgvakanties Twente
In Nederland hebben we bijna 9 miljoen mensen die of mobiliteitsproblemen hebben, zorgbehoevend zijn, of medische ondersteuning nodig hebben. Een groot deel van deze groep kan niet op vakantie of weet de mogelijkheden niet.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 17 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03