De jeugd heeft de toekomst bij K.V. Vooruitzicht.
De jeugd heeft de toekomst bij K.V. Vooruitzicht.

K.V. Vooruitzicht viert 50-jarig bestaan

Sport

Dit jaar vieren de klootschieters van K.V. Vooruitzicht het gouden jubileum. Morgen, zaterdag 2 maart, vindt de jubileumreceptie plaats voor genodigden. Zo zijn ook de aangesloten verenigingen van de Klootscheeters Twente Oost van de partij, evenals de voorzitter van de Nederlandse Klootschieters Bond en de burgemeester en wethouder Sport van de gemeente Oldenzaal.

OLDENZAAL - Een stukje geschiedenis. In 1974 verlaat (in goede verstandhouding) een dertiental klootschieters van K.V. De Toekomst de vereniging en richten een eigen vereniging op. Herman Velthuis werd de eerste voorzitter, met bestuursleden G. Luttikhuis, A. Geisink en Bets Geisink. Binnen een week groeide de club van 7 naar 35 leden. Na Herman Velthuis werd Bennie Beuvink in 1987 voorzitter. Hij werd in 1996 opgevolgd door Benno Monfils, die op zijn beurt in 2003 afzwaaide. Sinds 2018 is Ronnie Beuvink de voorzitter.

Diverse ontwikkelingen
In de beginjaren werden de wedstrijden op de baan van K.V. Java in Losser gehouden. Als in 1976 de eerste klootschietbaan in Oldenzaal wordt geopend, de Hollinkbaan, neemt K.V. Vooruitzicht deze baan in gebruik samen met K.V. Ons Genoegen. In mei 1985 verleende de gemeente Oldenzaal vergunning voor het oprichten van een kleedgebouw nabij de klootschietbaan. Het gebouwtje, dat in de volksmond “de keet” werd genoemd, brandde in 1994 af. In 2001 werd een prachtig clubgebouw gerealiseerd met ondersteuning van de gemeente en de inzet van vele vrijwilligers.

Jeugdleden
Uit de historie van K.V. Vooruitzicht blijkt overduidelijk dat men vanaf de beginjaren al zeer goede jeugdleden had, gelet op de vele prijzen die in ontvangst zijn genomen. Ook de laatste jaren laat de jeugd regelmatig van zich horen. Het aantal jeugdleden groeide gestaag waardoor ook de opvolging in de volwassen teams gewaarborgd bleef. Door kennismakingsdagen en bevlogen jeugdleiders is tot op heden de jeugd van K.V. Vooruitzicht een belangrijk onderdeel van de vereniging. Naast jeugdteams heeft men ook al sinds de jaren ‘70 een damestak. De dames krijgen ook steeds meer een plek in de heren teams, wat prima in het tijdsbeeld past. K.V. Vooruitzicht speelt momenteel met 7 seniorenteams in de competitie, 1 damesteam en 2 jeugdteams.

Veel interesse
Naast K.V. Vooruitzicht zijn er meer klootschietverenigingen actief in Oldenzaal: K.V. de Toekomst (1934), K.V. Ons Genoegen (1914), en K.V. Steeds Vooruit (1935). Getuige dat deze oude sport, ver teruggaat in de tijd (14e eeuw), maar nog steeds populair is en een belangrijke plek vervult in het verenigingsleven in de wijk Berghuizen in Oldenzaal en in vele dorpen en plaatsen in Twente en ver daar buiten. Een blik in de toekomst laat zien dat K.V. Vooruitzicht een gezonde vereniging is met mooie ontwikkelingen in deze buitensport. Te denken valt aan een WK, waar leden van K.V. Vooruitzicht aan mee gaan doen, maar ook historische wedstrijden als de strijd om het vaandel van Olnzel en destrijd om de Zilveren Kloot.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 13 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 14 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49