Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.

Anders Brinksma exposeert in De Bond

Cultuur

OLDENZAAL - De afgelopen twee jaren exposeerde hij, en niet onverdienstelijk, in Hengelo tijdens de Art Brut Biënnale. Binnenkort exposeert Anders in Stadstheater De Bond.

Art Brut Biënnale is een kunstexpositie waar het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychische problematiek centraal staat. Het gevoel gewaardeerd en gezien te worden is voor elke kunstenaar belangrijk. Zeker voor mensen met een beperking is het niet altijd eenvoudig om zichtbaar te zijn en te blijven. Jammer, omdat juist zij vanuit deze kwetsbaarheid bijzondere, aansprekende kunst maken. 

Twee jaar achtereen exposeerde Oldenzaler Anders Brinksma op deze Art Brut expositie en met succes. Anders en de andere deelnemende kunstenaars toonden hun kunstuitingen op velerlei gebied. Kunst is het, dat spreekt voor zich. Voor de bezoekers van de expositie was het een fascinerende ontdekkingstocht langs de vooraf geselecteerde kunstwerken. Voor Anders was de Art Brut Biennale in Hengelo een mooie gelegenheid om gezien te worden in de brede zin. De eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester, Toon Brummelhuis, kocht een van zijn schilderijen. 

Een lang gekoesterde wens van Anders gaat binnenkort in vervulling, namelijk exposeren in Oldenzaal in Stadstheater De Bond. Hij is inmiddels druk in de weer met het maken van de aankondigingen en de uitnodigingen. Nu hoopt Anders dat burgemeester Patrick Welman zijn eerste expositie in Oldenzaal gaat openen. De opening zal zijn voor genodigden op donderdag 23 mei. Een mooie manier om deze bijzondere kunst nog beter onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling: “Art Brut, Kunst maar dan Anders” op de eerste verdieping van Stadstheater De Bond is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bond, van dinsdag tot en met vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en tijdens voorstellingen (‘s avonds). 

De tentoonstelling duurt van vrijdag 24 mei tot en met donderdag 18 juli en is vrij toegankelijk.

Oldenzaalse Smartlappenzangers
Smartlappenzangers in muziekkoepel Overdinkel 11 uur geleden
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 26 apr, 14:54
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 26 apr, 14:37
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 26 apr, 14:04
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 26 apr, 13:56
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 26 apr, 13:37