De dierenopvang helpt onder meer met opvang van zwerfdieren en afgestane huisdieren. Het doel: voor allemaal een liefdevol nieuw thuis vinden.
De dierenopvang helpt onder meer met opvang van zwerfdieren en afgestane huisdieren. Het doel: voor allemaal een liefdevol nieuw thuis vinden. Foto: Shutterstock

Help de dierenopvang met inleveren van oude kleding

Het Dierenopvangcentrum Oldenzaal zet zich elke dag weer in voor goede, liefdevolle opvang van zwerfdieren en afgestane huisdieren. Dit vergt ook de nodige uitgaven. Zij hopen dan ook dat mensen de opvang willen steunen op diverse manieren.

OLDENZAAL - Eén van de manieren om de opvang te steunen is het doneren van oude kleding. Ideaal voor wie nog een voorjaarsschoonmaak wil houden en de kledingkast opruimt. Bij de opvang aan de Boerskottenlaan 33 staat een grote oranje container waar men kleding in plastic zakken kan doneren. Stichting DierenLot verwerkt de kleding, waarvan de volledige opbrengst teruggaat naar de inzamelende organisatie. In dit geval dus de Oldenzaalse opvang.


Men mag nog bruikbare, schone kleding doneren, lingerie, sokken en schoenen tassen en accessoires. Men vraagt om de schoenen aan elkaar te knopen en de sokken per paar op te rollen. Dit maakt de verwerking makkelijker.

Hopelijk ten overvloede, maar vuile kleding, afval, speelgoed/knuffels, vloerbedekking en dergelijke horen NIET in de container.