Vraag de ontheffing voor een paasvuur op tijd aan

Twente kent veel mooie tradities rond Pasen, waarbij ook het ontsteken van een paasvuur niet mag ontbreken. Wel is het belangrijk dat dit op veilige wijze gebeurt. Om de traditie in goede banen te leiden moeten organisatoren in Oldenzaal weer een ontheffing aanvragen.

OLDENZAAL - De gemeente wil graag zoveel mogelijk risico's en eventuele problemen uit kunnen sluiten. Om het organisatoren makkelijk te maken is via www.oldenzaal.nl/stookontheffing een digitaal formulier in te vullen. Kijk in de vergunningcherker 'overige activiteiten' -> 'stoken in de openlucht'.

Het formulier moet ook voorzien zijn van een situatietekening van de beoogde plek van het paasvuur. Het formulier kan men dan digitaal versturen naar de gemeente. De aanvraag voor een ontheffing moet uiterlijk 10 februari binnen zijn. Zo is men zeker van een tijdig antwoord. Het aanvragen van de ontheffing kost 75 euro; dit is de standaardprijs voor dit type ontheffing voor verbranding van snoeihout.


De gemeente benadrukt dat er ook écht controle is op de geldende regels, met als doel om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Uiteraard moeten ook de bezoekers zelf goed letten op eventuele onveilige situaties.