Afbeelding
Foto:

Bijeenkomsten ‘Alleen hoe dan verder’ gaan in januari van start

Kunt u steun van een ander goed gebruiken in een heftige periode uit uw leven? Impuls organiseert twee keer per jaar bijeenkomsten voor mensen vanaf 60 jaar die recentelijk hun partner hebben verloren. Het thema is: ‘Alleen, en hoe dan verder’. In januari vindt de eerste bijeenkomst plaats.

OLDENZAAL - Het overlijden van een partner brengt veel verdriet met zich mee. Geschokt, in staat van verdoofdheid, die je gevoelloos maakt of een gevoel van onwezenlijkheid geeft, breng je de eerste tijd door. Je verbaast je daarover, terwijl je weet dat je toch iets hoort te voelen. Je voelt je prikkelbaar, rusteloos. Op zoek naar de overledene, waarvan je weet dat hij dood is, maar waarvan je niet kunt geloven dat het echt waar is.

Tijdens zes middagen deel je ervaringen over deze moeilijke tijd. De eerste drie bijeenkomsten staan in het teken van rouw en verlies. Herkenning en steun vinden bij elkaar is dan het doel.

Tijdens de laatste drie bijeenkomsten is het gespreksonderwerp ‘hoe pak je de draad weer op,’ wat geeft voldoening en welke nieuwe aanknopingspunten ontdek je bij jezelf. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden op het gebied van (vrije) tijdsbesteding, vrijwilligerswerk en sociale activiteiten. De bijeenkomsten worden geleid door Louis Harmelink van Bureau Reflect. Louis is educatief begeleider van senioren en Seniorencoach. Een kennismakingsgesprek of -telefoontje maakt onder
deel uit van deze bijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 januari om 14.00 uur bij Boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat 115 in Berghuizen. De kosten bedragen Euro 50,- voor 6 bijeenkomsten. Opgave is mogelijk via mail: info@impuls-oldenzaal.nl of telefonisch via 0541 571414. Impuls houdt ook de nodige andere activiteiten voor diverse doelgroepen. Kijk daarom zeker eens op de website.

Pen