De Dementheek is een plek in de Bibliotheek waar informatie over dementie te vinden is. Ook zijn er speciale spelactiviteiten te leen.
De Dementheek is een plek in de Bibliotheek waar informatie over dementie te vinden is. Ook zijn er speciale spelactiviteiten te leen. Foto:

Officiële opening van Dementheek door wethouder Murat Yildirim

De Dementheek Oldenzaal zal op woensdag 18 januari officieel worden geopend. De Dementheek is een plek in de bibliotheek waar mensen terecht kunnen voor spellen en materialen die geschikt zijn voor mensen met geheugenproblemen of dementie. Daarnaast is er ook een speciale collectie boeken.

OLDENZAAL - Op woensdag 19 januari zal wethouder Murat Yildirim de Dementheek officieel openen. Daarna is er een voordracht van Aafke Kelly, schrijfster van het boek ‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’, over haar eigen ervaringen met de zorg voor haar moeder met dementie. Ook kunnen de boeken, spellen en materialen bekeken worden. Uiteraard is er voor iedere aanwezige een hapje en een drankje. Iedereen is uitgenodigd om de opening bij te wonen. 

De opening zal om 15.30 uur beginnen en duurt tot ongeveer 17.00 uur bij de bibliotheek, In den Vijfhoek 75 in Oldenzaal. Aanmelden kan via info@impuls-oldenzaal.nl onder vermelding van ‘opening Dementheek Oldenzaal' of bij de bibliotheek.


Wat is er te vinden?

In de Dementheek zijn boeken te vinden over verschillende thema’s rondom dementie. Denk aan boeken over geheugenproblemen en over specifieke zorg voor mensen met dementie. Daarnaast zijn er geheugen- en activiteitenspellen te leen en (foto)boeken over vroeger. Deze boeken kunnen helpen om mensen met dementie herinneringen op te laten halen. De materialen en collectie boeken zijn door Impuls Oldenzaal beschikbaar gesteld. 


Openingstijden

De Dementheek is open tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De materialen zijn te leen met de bibliotheekpas. Belangstelling maar geen bibliotheekpas? Neem dan contact op met Impuls op werkdagen tussen 08.30 en 13.00 uur via telefoonnummer 0541 571414 of mail naar info@impuls-oldenzaal.nl.

Bekijk voor meer informatie ook de website van de bibliotheek Oldenzaal: 

bibliotheekoldenzaal.nl

boek