Gemeente Oldenzaal helpt huiseigenaren verduurzamen

Naast de inkoopactie die de gemeente Oldenzaal organiseert samen met "Winst uit je woning', heeft de gemeente ook een regeling voor één gratis isolatiemaatregel voor woningen in het lagere prijssegment die slecht geïsoleerd zijn.

OLDENZAAL - Woningen die in aanmerking komen voor één gratis isolatiemaatregel zijn de woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1978 met een WOZ-waarde van 185.00 euro of lager op 1 januari 2021. Er geldt wel een maximumbedrag voor deze regeling van 2.000 euro. Voor dit bedrag kan normaliter spouwmuur- of vloerisolatie worden aangebracht. Welke maatregel het meeste voordeel oplevert, wordt tijdens een gratis energieadvies aan huis verteld. De gemeente stuurt iedereen die hiervoor in aanmerking komt eind januari een brief. 

Verder is er nog een gemeentelijke subsidie voor het isoleren van de eigen woning van maximaal 750 euro. Dit bedrag komt bovenop de Rijkssubsidie (ISDE). Allerlei isolatiemaatregelen, die door een erkende isolatiepartij uitgevoerd worden, komen hiervoor in aanmerking. Aanvragen kan tot en met 15 oktober 2024. Inwoners die na 1 oktober 2022 een isolatiemaatregel hebben uit laten voeren kunnen de subsidie met terugwerkende kracht aanvragen. Meer informatie en voorwaarden op www.oldenzaal.nl/subsidie-isolatiemaatregelen.