Afbeelding

Kledinginzameling voor maneges met goed doel

Algemeen

De landelijke actie van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO) gaat weer van start waarbij kleding wordt ingezameld voor maneges voor mensen met een beperking.

OLDENZAAL - De VPGO is de overkoepelende organisatie die kleding inzamelt ten behoeve van de aangesloten maneges voor mensen met een beperking. Mede door verlaagde subsidies en de geringe draagkracht van ruiters, zijn lidstichtingen vaak erg afhankelijk van de inkomsten van de kledingacties.Hierbij wordt in veel gemeenten bruikbare kleding opgehaald en verkocht. De opbrengst wordt vervolgens evenredig over de stichtingen verdeeld. 

In de week van 3 tot en met 5 oktober worden de zakken verspreid om de kleding in te verzamelen. Stichting Manege De Boerskotten in Oldenzaal is één van de aangesloten maneges. De stichting draait voornamelijk op sponsoren en bedragen die zij onder andere ontvangen van de landelijke kledingactie, maar ook van de kledingcontainers bij de manege. De inzameling zal plaatsvinden in week 40 en 41 van 6 tot en met 11 oktober.

Bezoek voor meer informatie over de VPGO ook de website.

vpgo.nl