Een veilige oversteek is ieders verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat kinderen veilig over kunnen steken van en naar school. De gemeente Oldenzaal doet al veel om de schoolomgevingen veilig te maken qua inrichting, maar ook de scholen en ouders zelf moeten hun verantwoordelijkheid nemen op dit vlak.

OLDENZAAL - Eén van de manieren om leerlingen veilig over te laten steken is de inzet van ouders zie helpen als verkeersbrigadier. Gewapend met fel oranje hesje en stopbord zorgen zij ervoor dat kinderen veilig de lastiger straten over kunnen steken.

Eén van deze Oldenzaalse verkeersbrigadiers komt automobilisten wat bekend voor: ook burgemeester Patrick Welman zet zich in als verkeersbrigadier. Een mooi voorbeeld dat uiteraard ook andere ouders moet inspireren om zich in te zetten. Wethouder Evelien Zinkweg toonde dinsdag via Twitter de foto van de burgemeester als verkeersbrigadier, waarbij zij ook alle andere verkeersbrigadiers bedankt voor hun inzet.

Het blijft uiteraard belangrijk dat automobilisten goed deze aanwijzingen opvolgen en respectvol omgaan met deze verkeersbrigadiers. Immers, we hebben allemaal baat bij het veilig kunnen oversteken van de jongste Oldenzalers.