Een imposante spin.
Een imposante spin. Foto:

Spinnen staan centraal in workshop op 7 september

Op woensdag 7 september organiseert IVN Oldenzaal – Losser e.o. een spinnenworkshop in het kader van de Nationale spinnentelling (10 en 11 september). Wil jij weten hoe de spinnen in jou tuin of huis heten en hoe ze leven? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

OLDENZAAL - In je huis en tuin kunnen komen vele soorten spinnen voor. Het zijn boeiende en nuttige dieren die het waard zijn om eens beter bekeken te worden. Sommige soorten hangen opvallend in een mooi rond web. Andere verstoppen zich in kleine holletjes of hangmatachtige webben. Weer andere kan je alleen ’s nachts tegenkomen. Spinnen zijn niet eng! Wel zijn het allemaal rovers (carnivoren) die kleine diertjes eten. Hiermee dragen spinnen bij aan het evenwicht in de natuur, zodat bijvoorbeeld muggen of vliegen geen plaag kunnen worden. Hoe ontdek je de spinnen in je huis of tuin en hoe herken je ze? Kun je ze ook aan hun web herkennen? Spinnenkenner Wout Schuit neemt je mee door het boeiende leven van de Nederlandse spinnen. Ook als je niet meetelt met de nationale spinnentelling is deze workshop zeer de moeite waard.

De workshop is voor iedereen die meer wil weten over de spinnen die in zijn of haar huis en tuin leven. Hij is op woensdag 7 september vanaf 19.30 tot 22.00 uur, De Stakenboer, Burgemeester Wallerstraat 115 te Oldenzaal. Deelname kost 3 euro voor IVN-leden, 4 euro voor niet-leden. Aanmelden moet via www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo