Afbeelding
Foto: Picasa

Plechelmus Kroniek legt basiliek-geschiedenis vast

OLDENZAAL - De Plechelmusbasiliek heeft een rijke geschiedenis. Je zou denken dat deze dan ook geregeld vastgelegd is op papier. Toch is er eigenlijk nog niet eerder een passende kroniek gemaakt - tot nu toe!

In 1993 schreef de inmiddels overleden auteur Jan Velers het boekje 'Klokken in de Plechelmus'. Hij wilde ooit zelf nog een kroniek van de kerk maken, maar het is er nooit van gekomen. Rijn van Welij heeft dit nu opgepakt; hij is schrijver van diverse kronieken én gids in de Plechelmusbasiliek. Hij heeft nu een uitgebreide kroniek gemaakt. Het boekwerk telt zo'n 150 pagina's en heeft een groot formaat (30x30 cm) om mee te pronken op de koffietafel of in de boekenkast. Je beleeft het Silvesterkerkje uit 765 tot aan de plaatsing van de nieuwe Plechelmusklok in het imponerende carillon van de stoere toren in 2021.


Onder de vleugels van museum het Palthe Huis is verder een klein team samengesteld. Recent verzorgden zij al de succesvolle ‘Palthe Kroniek: Bestuurders, predikanten, fabrikanten'. Het boek zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 verschijnen. Op voorinschrijving kan men het boek voor 39,95 euro bemachtigen, later voor 44,95. Stuur een mail met naam, adres en telefoonnummer naar info@palthehuis.nl of reserveer een exemplaar door bij museum het Palthe Huis een intekenbon in te vullen.