Goede zorg en ondersteuning zijn belangrijk voor de gemeente Tubbergen. De Adviesraad Sociaal Domein speelt daarin een belangrijke rol.
Goede zorg en ondersteuning zijn belangrijk voor de gemeente Tubbergen. De Adviesraad Sociaal Domein speelt daarin een belangrijke rol. Foto:

Leden gezocht voor de Adviesraad Sociaal Domein

De gemeente Tubbergen is op zoek naar twee nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein. Dit orgaan geeft het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd en ongevraagd advies over veel sociale aangelegenheden.

TUBBERGEN - Het gaat dan om beleid dat voortvloeit uit de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdwet. De gemeente is verantwoordelijk voor de lokale uitvoering van deze wetten, waardoor zij een grote impact hebben op de zorg en ondersteuning die inwoners ontvangen. Dit heeft ook een signalerende rol; wanneer er dingen mis gaan kunnen zij de gemeente adviseren over verbeteringen. Dit orgaan bestaat uit een negental leden die vrijwilliger zijn. Zij hebben zowel contact met de gemeente, medewerkers, wethouder, lokale welzijnsorganisaties en uiteraard de inwoners zelf. Twee bestaande leden hebben nu het einde van hun zittingstermijn bereikt en moeten daarom afscheid nemen. De gemeente zoekt nu dus twee nieuwe leden. Belangstellenden kunnen hun CV mailen naar info@adviesraadsociaaldomeintubbergen.nl ter attentie van Pauline Geelen. Wie graag meer informatie wil kan ook emailen op dit adres, ter attentie van Sandrine Wermelink.