De Solexclub Oldenzaal organiseert regelmatig leuke activiteiten zoals rondritten. Zij laten iedereen graag kennismaken met deze markante oldtimer.
De Solexclub Oldenzaal organiseert regelmatig leuke activiteiten zoals rondritten. Zij laten iedereen graag kennismaken met deze markante oldtimer. Foto: Boudewijn Lahaye

Weer Oldtimerdag Oldenzaal op 3 april

Op zondag 3 april staat Oldenzaal weer in het teken van gezelligheid. Deze keer met een historisch tintje: het is namelijk weer Oldtimerdag. Het hele St Plechelmusplein staat vol met oldtimers.

OLDENZAAL - Nu het voorjaar weer op gang komt, zien we ook de vele mooie oldtimers weer terug op 's lands wegen. Nederland telt tegenwoordig iets meer dan 200.000 oldtimers; voertuigen van 30 jaar en ouder. Naar verwachting zullen weer vele deelnemers uit de brede regio Oldenzaal bezoeken.

Ze vertrekken 's morgens vroeg van huis; ongetwijfeld nadat de vers gepoetste klassieker uit de beschermende garage is gereden. Want: oldtimerrijders zijn échte liefhebbers. Je moet er het nodige doorzettingsvermogen voor hebben om een echte klassieker op de weg te houden met al het benodigde onderhoud. Maar nu het zonnetje weer schijnt is het tijd om deze prachtexemplaren te showen aan het publiek. Je ziet ze tegenwoordig regelmatig rijden, de hippe oranje of mintgroene Volkswagen busjes. Of, op andere momenten, zoals trouwerijen. Met de mooiste trouwauto’s. Je kent ze wel, bijvoorbeeld de cabrio Porsche 356. Of in de films van James Bond zie je ook de coolste oldtimers voorbijkomen. Dit keer kunnen liefhebbers hun hart dichtbij ophalen, en wel op het St Plechelmusplein in Oldenzaal, waar diverse oldtimers te bezichtigen zullen zijn. Welke dat zullen zijn zal nog eenverrassing zijn!


Wanneer wordt een auto een oldtimer genoemd? Meestal hanteren we als definitie dat deze dertig jaar oud is en doorgaans al geruime tijd niet meer in productie. Naast oldtimerauto's zijn er ook andere oldtimers die te bewonderen zullen zijn in Oldenzaal. Zo ontvangt men ook de Solex Club Oldenzaal deze zondagmiddag, maar dan op de Groote Markt. Ga met ze in gesprek en leer hoe gezellig het is om samen op pad te gaan. De club heeft regelmatig leuke activiteiten en rondritten. Natuurlijk kun je ook een praatje maken met de auto-oldtimerbezitters en laat je bijpraten overhun bijzondere hobby. Vol passie vertellen ze over hun liefde.


Een aantal oldtimerbezitters heeft zich al gemeld maar de organisatie is nog op zoek naar nog meer oldtimers. Wie graag deel wil nemen aan de Oldenzaalse Oldtimerdag kan contact opnemen met Oldenzaal Promotie. Bel met 0541-514023 of email: info@oldenzaalpromotie.nl Let wel: vol is vol; de ruimte op het plein is immers beperkt.


Ook het winkelend publiek komt goed aan zijn of haar trekken. Het is namelijk dan ook koopzondag in Oldenzaal. Oldenzaal Promotie en de ondernemers pakken altijd graag uit om er iets speciaals van te maken. Zo werd onlangs Oldenzaal al omgetoverd tot een openlucht-modeshow met een grote catwalk door het centrum. Hierop toonden ondernemers de nieuwste voorjaarsmode. Meer weten over deze en andere leuke activiteiten in de Oldenzaalse binnenstad? Kijk dan op de website: www.uitinoldenzaal.nl Stichting Oldenzaal Promotie is verantwoordelijk voor de citymarketing van Oldenzaal en beheert de Tourist Info aan de Grootestraat 35-37 in Oldenzaal. Ga er ook eens langs!

Oldtimers en winkelpret in het stadshart van Oldenzaal
Afbeelding
Pen