Afbeelding
Foto:

Kozakkencarnaval Oldenzaal dit jaar met een extra feestelijk tintje

Na een jaar gedwongen afwezigheid door corona is ook het Oldenzaalse Kozakkencarnaval weer terug op de agenda. Zij maken er dit jaar daarom een extra feestelijk spektakel van.

OLDENZAAL - Carnaval moet een feest zijn van iedereen; waar de hele gemeenschap aan mee kan doen. De Kozakken is een vereniging als geen ander; deze is gericht op carnavalsvierders met een beperking. Zo kunnen ook zij genieten van alles wat het carnaval in de Boeskoolstad te bieden heeft. De Kozakken nemen op vrijdag 8 april deel aan de kinderwagenoptocht. Op zondag 10 april is het dan tijd voor het Kozakkencarnaval. Dit is een echte Oldenzaalse traditie. Vorig jaar was er door corona geen Kozakkencarnaval, maar dit jaar zeker wel. Het feest is op zondag 10 april in stadstheater de Bond. De deuren van het theater gaan om 10.30 uur open voor de Kozakken, alwaar ze tot 13.30 uur samen feest vieren. Hoogtepunt is de bekendmaking van de Kozakkenhoogheden, de Tsaar en de Tsarina, om 11.11 uur. Ook is er een prijs voor de best verklede bezoeker. Live muziek wordt gebracht door dweilorkest La Dolce Vita uit Weerselo. Na het feest gaat het gezelschap samen naar de Grote Twentse Carnavalsoptocht kijken.

Het carnavalsfeest van de Kozakken is dit jaar nog gegarandeerd, maar de Kozakken moeten op zoek naar een nieuwe sponsor voor de komende edities. De huidige sponsor heeft aangegeven dat zijn sponsorcontract 5 jaar duurt en die periode is na komende editie voorbij. Wie meer informatie wil over het sponsoren van het Kozakkencarnaval, kan contact opnemen met Jan Wegdam van kunstinkwetsbaarheid.nl, info@kunstinkwetsbaarheid.nl.

Afbeelding