In de stadhuishal was veel muziek te horen voor een goed doel. Dit leverde een nette opbrengst op.
In de stadhuishal was veel muziek te horen voor een goed doel. Dit leverde een nette opbrengst op. Foto: Picasa

Oldenzaal komt muzikaal in actie voor de bevolking van Oekraïne

De afgelopen tijd worden in heel Twente acties opgezet om Oekraïne te helpen. Het slepende conflict brengt veel leed met zich mee. Daarnaast zijn er ook veel praktische zaken waarbij onze hulp hard nodig is. Ook in Oldenzaal zijn er mensen die zich inzetten om Oekraïne te helpen evenals de vele vluchtelingen die de komende tijd in Nederland en Oldenzaal opgevangen zullen worden.

OLDENZAAL - Het was een indrukwekkend betoog dat onze burgervader Patrick Welman afgelopen zaterdag uitsprak bij de start van de actie Noot voor Nood. Met ferme en krachtige woorden verkondigde hij zijn boodschap, en met klare en heldere taal veroordeelde hij de schrijnende situatie in Oekraïne. Zijn warme woorden van medeleven voor de mensen in Oekraïne kwamen bij mij en de vele aanwezigen binnen.

Patrick Welman, onze burgervader die in de nacht en overdag waakt over ons jong en oud in Oldenzaal, zette met zijn woorden kracht bij Bij veel van de aanwezigen kwam nog eens extra het gevoel en besef wat een groot goed het is om in een vrij land te wonen en in een stad te mogen wonen en werken zoals in ons vrij en democratisch Oldenzaal.

De hele zaterdag werd in de stadhuishal een muzikaal programma afgewerkt met mooie optredens van de Smeerlappen, Vocale Essen en diverse muziek- en blaaskapellen. Roy in het Veld en zijn band was voor mij het hoogtepunt. Hij bracht niet alleen het lied 'Poetin', dat luid werd meegezongen, ten gehore. Ook het nummer 'You can't always get what you want' van The Rolling Stones kwam binnen.

Eenmaal buiten op weg naar hartje stad, bij de stadstuin bij de Bombazijn, kwam mijn bekende lijfspreuk in me op: "Never give up"; nooit opgeven. Dat deden zij dan ook niet, de vele muzikanten van de diverse Oldenzaalse blaaskapellen. Tijdens een adempauze werd onder het genot vaneen Bombazijn gesproken over ons groot goed vrijheid. Het wonen en werken in een democratisch en vrij land. "Blij om een Oldenzaler (Boeskool) te mogen zijn", aldus Bart R. Ruim 15.000 euro heeft de actie van de stichting Noot voor Nood opgeleverd. Het geld is bestemd voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen die in Oldenzaal worden opgevangen. Een knap staaltje gemeenschapszin van de Oldenzaalse bevolking en een voorbeeld voor anderen