Stichtingsbestuur Nachtburgemeester Oldenzaal. Alice Hortshuis, Toon Brummelhuis, Marc Kleinhaarhuis en Frank Wuite.
Stichtingsbestuur Nachtburgemeester Oldenzaal. Alice Hortshuis, Toon Brummelhuis, Marc Kleinhaarhuis en Frank Wuite. Foto: Picasa

Tweede nachtburgemeester Oldenzaal

Oldenzaal krijgt op termijn zijn tweede Nachtburgemeester. De initiatiefnemers hebben de activiteiten van Nachtburgemeester Toon Brummelhuis de afgelopen drie jaar op de voet gevolgd. Het ziet er naar uit dat hij ruim vier jaar Nachtburgemeester zal zijn. Men ziet dit als een mooie toegevoegde waarde voord de Boeskoolstad. De Nachtburgemeester moet dienen als een grote verbinder tussen de vele mooie initiatieven in de binnenstad en haar inwoners.

OLDENZAAL - Op 29 maart 2019 werd de eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester gepresenteerd. Toon Brummelhuis opereerde eigenlijk bijna drie jaar zelfstandig als de Nachtburgemeester van Oldenzaal en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zo was hij te gast bij de nodige evenementen, supporter van de horeca in de barre coronalockdowns en zette hij zich in voor alles van het tegengaan van eenzaamheid onder Oldenzaalse senioren tot de jaarlijkse vastenactie van de kerken. Afgelopen woensdag heeft zich de stichting Nachtburgemeester Oldenzaal gepresenteerd en is naar buiten getreden als een volwaardige stichting. 


Het bestuur dat is gevormd bestaat uit voorzitter Marc Kleinhaarhuis, secretaris Alice Horsthuis en penningmeester Frank Wuite. Afgelopen vrijdag was er in café de Boom in Oldenzaal een pers- en presentatiemoment van het stichtingsbestuur. Op 22maart 2023 zullen er verkiezingen worden gehouden voor de tweede Oldenzaalse Nachtburgemeester. Het stichtingsbestuur Nachtburgemeester Oldenzaal heeft duidelijk gemaakt dat de stichting Nachtburgemeester het beste voor heeft met de stad en zijn inwoners. Aandacht voor de jongeren, maar ook voor de ouderen, eigenlijk alle medeburgers: ook die met beperkingen. Er moet plek zijn voor iedereen.


Het bestuur en de Nachtburgemeester gaan zich niet bemoeien met de politiek in Oldenzaal. Wel zal er een werkgroep aangestuurd en aangemoedigd door het bestuur op zoek gaan naar de behoeften die er leven bij jong en oud in hartje stad Oldenzaal. Voorlopig blijft de huidige Nachtburgemeester nog op zijn post, want pas op 22 maart 2023 zullen er verkiezingen worden gehouden. Een beoordelingscommissie afkomstig uit de kunst- en cultuursector neem ik aan, zullen dan bezien wie van de sollicitanten de beste kandidaat is, die over de nodige vaardigheden en talenten beschikt om de tweede Oldenzaalse Nachtburgemeester te zijn. Het bestuur van de stichting Nachtburgemeester Oldenzaal presenteerde zich afgelopen vrijdagmiddag bij café de Boom. waarbij de nodige aandacht was voor het tijdperk van de huidige Nachtburgemeester. Dit loopt dus nog door tot na de verkiezingen in 2023. Oldenzaal laten bruisen in de nachtelijke uren, ver weg van corona en met blijvende vreugde in Europa en Oldenzaal.

Pen