Het Palthe Huis was ook betrokken bij de samenstelling van het historische album 'Oldenzaal Verzamel(t)d'
Het Palthe Huis was ook betrokken bij de samenstelling van het historische album 'Oldenzaal Verzamel(t)d'

Startschot voor spaaractie historisch album bij Jumbo Kuipers

Algemeen

Supermarkt Jumbo Kuipers heeft deze week het startschot gegeven voor een bijzondere spaaractie: een historisch album over de geschiedenis van Oldenzaal.

OLDENZAAL - Bij aankoop van 10 euro aan boodschappen (met uitzondering van tabakswaren, geneesmiddelen, babyvoeding en alle serviceartikelen zoals lotto- en telefoonkaarten) ontvangt men een zakje met vier stickers. Deze kunnen dan geplakt worden in het historische album, ‘Oldenzaal Verzamel(t)d’. Deze week ontvingen huishoudens al een bon om gratis dit verzamelalbum af te halen bij de supermarkt én een zakje met de eerste vier plaatjes. De albums zijn bij de servicebalie in de winkel aan de Deken Scholtenstraat 38-44 af te halen.

Het mooie album met harde kaft kwam tot stand in samenwerking met Rijn van Welij, gids van het Palthe Huis, Henk Vrijkotte die archieffoto’s van het museum digitaliseerde en Hans Lotgerink die ook over de nodige historische foto’s beschikt. Uit zo’n 8.000 foto’s werden uiteindelijk 216 afbeeldingen geselecteerd om stickers van te maken. Daarnaast werden nog eens 40 foto’s in het werk zelf afgedrukt. 

Museum het Palthe Huis is zeer enthousiast over het samengestelde album; een mooie manier om Oldenzalers op een leuke manier meer te vertellen over hun lokale geschiedenis. De gevulde albums zullen echt een aanwinst zijn voor de boekenkast. “We zijn trots op Oldenzaal en de rijke historie van deze stad”, aldus het museum via Facebook over de actie. Ongetwijfeld zal de spaaractie aanslaan bij jong én oud. Het onderling ruilen van de stickers levert hopelijk ook leuke gesprekken op; waarbij men herinneringen ophaalt en deelt over vroeger tijden.

Het is niet de eerste keer dat Jumbo Kuipers spaaracties heeft met een lokaal tintje. Zo konden klanten in 2020 sparen voor een album met voetbalplaatjes van Quick ‘20 dat toen het 100-jarig bestaan vierde. Ook deze actie was toen een doorslaand succes.