Politie waarschuwt voor toename schuurinbraken

De politie waarschuwt voor een flinke toename van inbraken in schuren de afgelopen tijd. Met name in het buitengebied komt dit veel voor. Toch kunnen mensen met waakzaamheid en voorzorgsmaatregelen de kans verkleinen.

TWENTE - De afgelopen tijd krijgt de politie in de regio veel meldingen over diefstallen uit schuren en op erven in de buitengebieden. Zo noemt de politie Borne het zelfs een 'stortvloed'. Zij hielden begin februari al een 40-jarige man uit Almelo aan op verdenking van diverse diefstallen. Maar er zijn ook zeker anderen actief.

De politie adviseert mensen in het buitengebied dan ook om ramen en deuren van tuinhuisjes en schuren te sluiten en op slot te doen wanneer men weg gaat of geen zicht heeft op de berging. Zorg ook dat er goede (schrik)verlichting is; inbrekers houden niet zo van licht leer de ervaring.


Verder is het ook verstandig om bij verdachte situaties melding te doen bij de politie. Vaak weten omwonenden wel wanneer iets niet pluis is; bijvoorbeeld wanneer bestelbusjes met buitenlandse kentekenplaten bij een schuur in het buitengebied staan. Deze vorm van diefstal is namelijk ook populair bij rondtrekkende Oost-Europese bendes.