Het Oldenzaals Stroat Ensemble wist de bewoners weer te vermaken.
Het Oldenzaals Stroat Ensemble wist de bewoners weer te vermaken. Foto: Picasa

LosserHof viert gezellig carnaval

We zitten momenteel weer in de tijd van het carnaval. Hoewel grotere optochten en feestelijkheden (nog) niet gehouden kunnen worden, zijn er op kleinere schaal wel leuke activiteiten. Zo organiseerde De Twentse Zorgcentra het Pleintjes Carnaval. Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd door de trommelaar (drummer) van het Oldenzaalse Stroat Ensemble, Peter Vos. Zij waren van de partij om het carnaval in het Opkikkerdorp De LosserHof van passende muziek te voorzien.

LOSSER - De muzikanten van het Stroat Ensemble namen een flinke bak feestvreugde mee uit de Boeskoolstad. Zelf was ik er zaterdag voor het eerst; ik ben vaak aan het bord met verwijzing 'LosserHof' voorbijgereden. Nu voor het eerst op bezoek en wel bij een uitbundig carnavalsgebeuren. Daar raak je niet over uitgepraat! Ik ben zelf geen carnavalsvierder, maar hier kon ik het niet laten om mij in het feestgedruis te begeven.


Na carnaval komt Pasen en als de bewoners van de LosserHof geen carnaval hebben gevierd, dan is er ook geen Pasen. Dit hoorde ik van een super-vrijwilliger: er moet vooral structuur zijn voor de bewoners van het Opkikkersdorp. Carnaval is carnaval en dat staat op de structuur-kalender 2022 van de LosserHof.


Dus hadden de Opkikkers van de carnavalsvereniging van de LosserHof het fantastisch aangepakt dit jaar. Ondanks de beperkende coronamaatregelen kon een Pleintjes Carnaval gehouden worden. Het carnaval op de LosserHof is kort maar krachtig en in één woord prachtig, zo heb ik voor het eerst ervaren. Op vijf pleintjes op het terrein speelden wisselend vijf kapellen. Dit waren De Tetter Keerlkes, Duvels Geweld, Veur Gek en Onwies, De Anklojers en mijn (ons) favoriete Oldenzaalse Stroat Ensemble. Voor de drankjes werd gezorgd en de kapellen werden in een speciale bus van plein naar plein gebracht. Het was een zeer bijzonder feest met een carnavaleske sfeer. Voor de kapellen is het een waar genot om te mogen spelen voor zo'n bijzonder dankbaar publiek. Carnaval moet immers ook vooral een inclusief feest zijn, waarbij iedereen mee kan genieten van de gezellige sfeer. Dus ook zeker doelgroepen zoals mensen met een beperking of ouderen. Ook daar treden de kapellen geregeld op.


Ruim driehonderd bewoners hebben genoten, maar ook zeker de vele vrijwilligers die actief deelnamen. Zij hebben heerlijk mee kunnen feesten. Bijzonder ervaar ik steeds opnieuw, hoe fijn en belangrijk het is om vrijwilliger te zijn. De organiserende Opkikkers, de kapellen en de vele vrijwilligers: complimenten voor jullie allen om dit tot zo'n succes te maken voor deze bewoners!

Ook de Losserse kapel Veur Gek en Onwies was van de partij.
Pen