Toeslag helpt jongere om te kunnen gaan studeren

De gemeente Oldenzaal gaat de nieuwe verordening voor individuele studietoeslag voor jongeren vaststellen. Dit is dan een bijdrage voor jongeren die zien zijn of een beperking hebben, waardoor zij niet naast hun studie kunnen werken.

OLDENZAAL - Veel jongeren die gaan studeren hebben een bijbaan om dit deels te bekostigen. Dit is echter een stuk lastiger voor jongeren met een beperking of ziekte, wat zorgt voor kansenongelijkheid. Om dit gelijk te trekken kunnen deze jongeren straks een individuele studietoeslag aanvragen bij de gemeente. Het gaat dan om een toeslag van één jaar, waarbij zij maandelijks een bedrag uitgekeerd krijgen. Hiermee moeten zij een extra stimulans krijgen om een studie te gaan volgen of af te ronden. De individuele toeslag vormt een aanvulling op mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een volledige uitkering voor jonggehandicapten, waarvoor tegenwoordig lang niet iedereen meer in aanmerking komt.

Om in aanmerking te komen voor deze individuele toeslag moeten jongeren minimaal 18 jaar oud zijn en recht hebben op studiefinanciering of een tegemoetkoming op basis van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage én geen recht hebben op de genoemde uitkering voor jonggehandicapten.