Dr. Eric Mulder geeft op Darwin Dag een lezing over domesticatie; hoe we van de wolf naar de hond kwamen.
Dr. Eric Mulder geeft op Darwin Dag een lezing over domesticatie; hoe we van de wolf naar de hond kwamen. Foto:

Lezing op Darwin Dag

Curator Dr. Eric Mulder van museum Natura Docet Wonderryck Twente geeft op zaterdag 12 februari een lezing ter gelegenheid van de Internationale Darwin Dag. Dit in samenwerking met Bionieuws en KNNV Wageningen.

DENEKAMP - 12 februari is uitgeroepen tot Internationale Darwin Dag. Op deze dag in 1809 werd de grondlegger van de evolutietheorie geboren. Het doel is om mensen te enthousiasmeren en begrip te kweken voor de prachtige wereld waarin we gezamenlijk leven met alle planten en dieren. Speciaal ter gelegenheid van deze dag geeft paleobioloog Eric Mulder een lezing over de domesticatie van wolf tot hond. Domesticatie is het proces waarbij de mens de eigenschappen van dieren (en planten) zodanig verandert dat ze nuttiger worden voor de mens en gemakkelijker in onze buurt kunnen leven. 


Door de geldende coronamaatregelen wordt het Darwin Café dit keer hybride gehouden. Zowel fysiek in Natura Docet als digitaal via Zoom. De lezing start om 14.00 uur. Kaarten á 9,50 euro zijn verkrijgbaar via www.naturadocet.nl. Dit is inclusief een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling ‘Te wild voor jou?' die gaat over (wilde) natuur in Nederland en ons conflict daarmee als samenleving. Met daarin een centrale rol voor de wolf.- Alleen online bijwonen? Meld je aan via info@naturadocet.nl en ontvang een zoomlink voor de lezing.