Afbeelding

Het Waterschap wil meer transparantie met stream

Algemeen

Water is een belangrijk thema; of je het nu hebt over de gevolgen van klimaatverandering of over ‘gewoon’ schoon en veilig drinkwater. Het Waterschap Vechtstromen is op veel fronten actief om hiervoor te zorgen. Maar lang niet iedereen weet hoe en wat zij precies doen. Om dit wat transparanter te maken worden vanaf nu de waterschapsvergaderingen online uitgezonden.

TWENTE - Woensdag werd voor het eerst een livestream opgezet van de vergaderingen. De commissies en het algemeen bestuur komen geregeld bijeen om uiteenlopende besluiten te nemen. Deze zijn dan telkens te volgen via de website www.vechtstromen.bestuurlijkeinformatie.nl Naast dat de vergaderingen live te volgen zijn kan men ze ook achteraf bekijken. Dit moet het laagdrempelig maken om mee te kijken.

Het initiatief voor de livestream kwam van de fractie Water Natuurlijk, die samen met CDA, AWP en Landbouw een motie indiende om dit te realiseren. Zij wilden zo gezamenlijk laten zien dat ze voor een toegankelijk, begrijpelijk en modern bestuur staan aldus de fracties. Het opzetten van de livestream duurde wel wat langer dan gehoopt vanwege de coronapandemie en de vertraging die hierdoor ontstond bij het renoveren van het kantoor van het Waterschap.