Afbeelding

Grotere inzet bij- en omscholing

Algemeen

Een moderne medewerker én ondernemer moet flexibel zijn. De tijd dat iemand zijn hele loopbaan in één bedrijf of één sector actief was, ligt achter ons. Flexibiliteit in bij- en omscholing zijn belangrijk om ook in de toekomst passend werk te vinden en te voorzien in de arbeidsbehoefte bij bedrijven.

OLDENZAAL - Het project IKBINDR is er op gericht om bij- en omscholing van werknemers te promoten. De gemeente Oldenzaal draagt hier actief aan bij. Wethouder Evelien Zinkweg-Ankone met de portefeuille economische zaken benadrukt dat dit belangrijk is om investeringen en talent te behouden voor de gezonde arbeidsmarkt, in en om Oldenzaal. 

Met IKBINDR dragen ondernemers en het Twents Fonds voor Vakmanschap beide de helft van de scholingskosten voor werknemers. Zo kunnen ondernemers personeel gunstig bij laten scholen om hen in te zetten op nieuwe, andere taken die beter aansluiten bij de behoefte. De gemeente stimuleert ondernemers om lid te worden van IKBINDR Zakelijk. Zo kunnen collectief de uitdagingen op de Oldenzaalse arbeidsmarkt aangegaan worden. Kijk voor meer informatie op: www.ikbindr.nl/zakelijk