De gemeente, school en het kulturhus De Spil zien veel voordelen voor het samenvoegen en uitbreiden van deze voorzieningen.
De gemeente, school en het kulturhus De Spil zien veel voordelen voor het samenvoegen en uitbreiden van deze voorzieningen. Foto:

Belangrijke stap gezet voor mooie toekomst Fleringen

Een goede basisschool en een breed gemeenschapshuis zijn belangrijk voor de leefbaarheid in een kern. De gemeente wil in Fleringen deze twee pijlers samenvoegen door de Heilig Hartschool onder te brengen in een vernieuwd kulturhus.

FLERINGEN - Op 15 februari zal de gemeenteraad een besluit nemen over dit plan. Het samenvoegen van de basisschool en het kulturhus De Spil vloeit voort uit het Dorpsplan dat samen door de inwoners opgezet werd. Het zorgt voor een mooie combinatie van voorzieningen en heeft een positief effect op het aantal vierkante meters maatschappelijk vastgoed en het energieverbruik. Door zo'n voorziening multifunctioneel in te zetten kunnen kosten gedeeld worden en is de exploitatie duurzaam te maken. "Het oude schoolgebouw stond voor zeer groot onderhoud, was duur en uiteraard veel te groot", vertelt schoolhoofd René Weijers. "Daarbij kunnen we in De Spil onze onderwijsruimten dusdanig inrichten dat het nog beter past bij onze moderne ‘kindgerichte' manier van onderwijs geven. Al met al zijn wij straks goed voorbereid op de toekomst. Daar zijn wij heel erg blij mee." Wethouder Hilde Berning benadrukt dat dit ook belangrijk is om uiteindelijk de jeugd te behouden voor Fleringen voor de langere termijn.