De ondertekening van de samenwerking tussen de gemeente en Sint Maarten om het bos in bruikleen te geven voor deze grote kwaliteitsslag.
De ondertekening van de samenwerking tussen de gemeente en Sint Maarten om het bos in bruikleen te geven voor deze grote kwaliteitsslag. Foto:

Nieuwe invulling voor Eeshofbos

Het Eeshofbos in Tubbergen is straks beter toegankelijk en echt 'beleefbaar'. De gemeente wil dat het bospark een groene verbinding vormt tussen het centrum, de zorginstellingen, sportaccommodaties en het buitengebied.

TUBBERGEN - Al in 2018 werd een plan opgezet voor ontwikkeling van een Tubbergs bospark als uitvloeisel van het bredere project Tubbergen Bruist. Enkele van de toen geformuleerde speerpunten zijn al uitgevoerd. Zo werd een verlichte hardlooproute aangelegd, werd een speeltoestel geplaatst en is het groen bij de sportvoorzieningen verbeterd. Er gaat het nodige gebeuren in het Eeshofbos. Zo krijgen de paden een opwaardering, er komt een extra lusje om te lopen, er komen nieuwe bankjes, nieuwe beplanting en de entrees worden zichtbaarder gemaakt. Het park moet een echte ontmoetingsplek worden voor toeristen, inwoners en bewoners van de zorginstellingen aldus de gemeente. "Vooral in de tijd waarin we nu leven met corona, worden sociale contacten steeds belangrijker. In het park verblijf je buiten, in de frisse lucht, leg je nieuwe contacten, je komt in beweging en er is vertier. Kortom, vier vliegen in één klap." Voor de realisatie werkt de gemeente samen met Sint Maarten, die eigenaar is van het bos. Zij geven het bos 20 jaar in bruikleen aan de gemeente.

Pen