Fundament zoekt vrijwilligers voor het project Culturele Parels, wat senioren meer in contact moet brengen met kunst en cultuur.
Fundament zoekt vrijwilligers voor het project Culturele Parels, wat senioren meer in contact moet brengen met kunst en cultuur. Foto:

Cultuurproject Losserse senioren

Fundament in Losser start met een nieuw project: Cultuur Parels. Dit moet ouderen weer activeren op het gebied van kunst en cultuur. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die hierbij willen helpen.

LOSSER - De insteek van het project is om zelfstandig wonende, soms eenzame ouderen te bereiken die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Zij worden dan gekoppeld aan een vrijwilliger die deze interesses deelt. Zij gaan dan samen het cultuuraanbod onderzoeken en nemen deel aan leuke activiteiten waarin de oudere geïnteresseerd is. De vrijwilligers krijgen dan een aantal ouderen onder hun hoede die hun interesses delen. Zij gaan dan bij de ouderen thuis op bezoek om met hen te praten. Zo moeten zij weer gemotiveerd raken om bijvoorbeeld naar een concert of lezing te gaan. De vrijwilligers krijgen vooraf een training, gericht op gespreksvoering, het inzetten van kunst en cultuur en het leren kennen van het aanbod. Belangstellenden kunnen contact opnemen met cultuurcoach Andre van Huizen via: a.vanhuizen@fundamentlosser.nl tel: of bel 06-12100580

Ook in andere Twentse gemeenten zijn al soortgelijke projecten opgezet om ouderen te interesseren voor kunst en cultuur, zo is er in Oldenzaal het project 'Twents Zilver' waarbij senioren zélf kunstzinnig aan de slag gaan.

Pen