Afbeelding
Foto: Shutterstock

Scootmobielpool is een succes

Algemeen

De gemeente Oldenzaal is blij met de resultaten van de scootmobielpool die een jaar geleden van start ging. Een groep van 20 cliënten kon dan gratis gebruik maken van één van zes leen-scootmobielen. Dit blijkt dusdanig goed te werken dat de gemeente dit structureel in wil voeren.

OLDENZAAL - Eerder ontvingen mensen die slecht ter been zijn vrijwel standaard een eigen scootmobiel. In de praktijk werden deze dure apparaten echter lang niet altijd veel gebruikt. Zo ontstond het idee voor een pool, waarbij een groep gebruikers samen een kleiner aantal scootmobielen deelt. Zo kunnen zij er gebruik van maken wanneer dit nodig is, wat uiteraard een stuk goedkoper is dan iedereen een eigen scootmobiel geven. 

Wanneer iemand een scootmobiel nodig heeft zorgt leerwerkbedrij Larcom ervoor dat een schoongemaakte, opgeladen scootmobiel bij de gebruiker thuis wordt geleverd. Na gebruik halen zij de scootmobiel dan weer op. Wanneer mensen specifieke aanpassingen nodig hebben of de scootmobiel heel vaak gebruiken, kan nog wel gekozen worden voor het individueel verstrekken aldus de gemeente.