Afbeelding

Bezoekje tijdens de feestdagen

Algemeen

Eenzaamheid is helaas een toenemend probleem in Nederland. In 2019 voelde ruim één op de tien Nederlanders zich sterk eenzaam volgens het CBS. Door de coronapandemie is dit verder toegenomen, zo concluderen ook welzijnsorganisaties. De feestdagen zijn voor hen vaak extra zwaar. Daarom biedt Impuls nu bezoek van vrijwilligers aan om deze eenzaamheid tegen te gaan.

OLDENZAAL - In Oldenzaal gaan Maya en Niek van cultuurorganisatie De Blauwe Kom bij mensen op bezoek op eerste of tweede kerstdag. Dit kunnen dan alleenstaande ouderen of echtparen zijn. Zij komen langs voor een kopje koffie, een verhaal te vertellen en nemen de tijd om wat te praten.

Mensen die het prettig zouden vinden om op een van de kerstdagen bezoek te ontvangen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Ria Heijdens van Impuls via 0541-57 14 14 of per email: info@impuls-oldenzaal.nl Aanmelden kan tot 15 december. De dag en tijd van het bezoek wordt dan in overleg gepland. Bij de bezoeken worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.