Het historische Huis Singraven in Denekamp biedt regelmatig een podium aan muzikale en andere creatieve uitingen. Met deze vrijdag een concert in Japanse sferen.
Het historische Huis Singraven in Denekamp biedt regelmatig een podium aan muzikale en andere creatieve uitingen. Met deze vrijdag een concert in Japanse sferen. Foto:

Concert in Huis Singraven

Deze vrijdag is in Huis Singraven om 20.00 uur het concert 'The Five Seasons of Haiku'. Japan heeft, zo zegt men, niet vier maar vijf seizoenen: lente, zomer, herfst, winter en nieuwjaar: oshogatsu, dat een speciale plek heeft tussen de feestdagen. 

DENEKAMP - Het Oostertrio, bestaande uit Sophie Schreurs (klarinet), Lotte Grotholt (altviool) en Pieter Bogaert (piano), ontdekte de schoonheid van de haiku en zocht voor elk van die vijf Japanse seizoenen enkele passende Japanse minigedichten uit. Vervolgens benaderden zij vijf jonge componisten die elk de opdracht kregen rond een haiku een nieuwe mini-compositie te schrijven. Zo creëerden zij een nieuwe cyclus in de traditie van de Vier Jaargetijden van Vivaldi, waarbij elk jaargetijde een nieuwe kijk op de wereld vertegenwoordigt. Deze productie is in 2021 tot stand gekomen in opdracht van de Nationale Jeugdorkesten Nederland en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland, waar het Oostertrio staande ovaties voor dit programma heeft gekregen.


Voor reserveringen en tickets (15 euro p.p. incl. koffie) kunt u een mail sturen naar lotte.grotholt@gmail.com QR controle bij binnenkomst. Vanaf 19.30 uur is het Huis open voor een kopje koffie en is men welkom. Adres: Molendijk 37, Denekamp

Afbeelding