Het echtpaar woont aangenaam samen in de Walgaardenflat. Een mooie locatie met fijne noabers in een gezellige buurt.
Het echtpaar woont aangenaam samen in de Walgaardenflat. Een mooie locatie met fijne noabers in een gezellige buurt. Foto: Picasa

Willy en Lies 65 jaar getrouwd

Afgelopen zondag waren Willy en Lies Oude Velthuis – Cameron 65 jaar getrouwd. Het werd een feestelijke dag want de zondagmiddag werd gevierd samen met hun vijf kinderen en zes kleinkinderen. Burgemeester Patrick Welman was mij reeds voorgegaan, hij was zaterdag op bezoek geweest en had de felicitaties namens het gemeentebestuur van Oldenzaal overgebracht, vergezeld van een fleurig boeket bloemen. 

OLDENZAAL - Het bezoek van de burgemeester, zo vertelden ze, werd zeer gewaardeerd. Zondagmorgen was het mijn beurt en het werd voor mij een bijzonder treffen. Twee rasechte Oldenzalers die naar volle tevredenheid wonen in de Walgaardenflat. Driehoog met uitzicht op de toren van de Plechelmusbasiliek en nog geen honderd meter verwijderd van de plek waar Willy Oude Velthuis (88) destijds werd geboren aan de Vestingstraat.

Willy was zoals vele Oldenzalers jaren werkzaam bij Gelderman, volgde de textielschoolopleiding en na de teloorgang in de textielindustrie koos hij voor de Vredenstein in Enschede waar hij als algemeen controleur 25 jaar werkzaam was. Op zijn 57-ste kon Willy met de VUT en maakte hier maar graag gebruik van. Naarmate het gesprek vorderde werd het voor mij een bijzondere ontmoeting. Een her-ontmoeting met mijn achterbuurmeisje van destijds uit de Lyceumstraat. De straat, de buurt met zijn bewoners van destijds passeerden de revue en beelden van toen trekken voorbij. Lies Cameron uit de Lyceumstraat woonde daar met haar ouders en twee broers Frans en Ben. Even samen gepraat over de jeugdjaren van toen; Lyceumstraat en Carmelstraat in herinnering.

Willy en Lies Oude Velthuis zijn twee senioren die in volle tevredenheid en harmonie het proces van het ouder worden inkleuren. Aandacht en zorg om elkaar, samen niet eenzaam en alleen. Lies Cameron (83) was in haar jeugdjaren werkzaam bij de dekenfabrikant Herlus in de Nieuwstraat. Vroeger zong ze in het kerkkoor in de kerk in Berghuizen, nu is ze actief met gymnastieklessen die in de Walgaarden worden gegeven. 


Het eerste afspraakje vond plaats op 19 juni 1953, een zeer warme dag toen de dansavond vanwege de warmte werd afgelast. Willy vroeg haar naar huis te mogen brengen, zo is het gekomen en is het gebleven. Twee mensen die ondanks de kleine beperkingen terugkijken op een waardevol bestaan. Tevredenheid stralen ze uit, ze leven in harmonie in de Walgaarden en hebben goede contacten met de buurtbewoners en niet te vergeten dat Willy wekelijks geniet van het biljarten met zijn biljartvrienden in het Michgoriushuis.

Ook namens de Hart-kranten: van harte gefeliciteerd met het mooie jubileum!

Al 65 jaar samen naar volle tevredenheid getrouwd
De beide Oldenzalers hebben ook een mooi uitzicht op de Plechelmusbasiliek; op een steenworp afstand van Willy's geboorteplek.
Pen