De Rudi Kemna Classic keert na twee jaar weer terug. Met wat organisatorische aanpassingen kan dit veilig gehouden worden.
De Rudi Kemna Classic keert na twee jaar weer terug. Met wat organisatorische aanpassingen kan dit veilig gehouden worden. Foto:

OWC op de pedalen tijdens de Rudi Kemna Classic toertocht

De Oldenzaalse Wieler Club zal op zondag 14 november weer de Rudi Kemna Classic MTB-toertocht houden. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat de tocht weer gehouden kan worden.

OLDENZAAL - Hoewel er op dit moment wel binnen de regels een toertocht gehouden kan worden, heeft de organisatie wel wat randvoorwaarden aan moeten passen. Zo zal de aanmelding voor de toertocht buiten gehouden worden met strikte looproutes. Bezoekers moeten wel zoals dinsdag bekendgemaakt een QR-code tonen. Na afloop is er een buitenterras voor een hapje en drankje.


Deze toertocht voert de deelnemer rondom Oldenzaal. Alle heuvels, Paasberg, Tankenberg, Loabult en Lonnekerberg, zijn weer opgenomen in het parkoers. Het is dan ook een sportieve uitdaging om deze tocht met pittige klimmetjes en lastige afdalingen te fietsen. Daarnaast zijn ook de aanwezige singletracks in de route opgenomen. In laatste gedeelte van de tocht hebben heeft OWC de vliegbasis Twente weer in de route opgenomen. Hier is een kleine aanpassing gedaan zodat deelnemers niet meer langs de Vliegveldstraat hoeven te rijden.

Deze veldtoertocht trekt al jaren vele honderden deelnemers. Zij kunnen kiezen voor de 35 of 55 kilometer tocht. Onderweg is een pauzeplek met een versnapering voor de deelnemers. Tevens zal Fietsenwinkel Ten Tusscher een servicepunt hebben ingericht voor het herstellen van kleine technische ongemakken. De start is vanaf het clubgebouw van de OWC aan de Oude Almeloseweg 1 (volg borden Het Hulsbeek) tussen 08.30 en 10.00 uur. Bij de inschrijving wordt gebruik gemaakt van scan en go voor leden van de NTFU. Parkeergelegenheid is er bij Crematorium. Op het terrein bij OWC kan niet geparkeerd worden en op het Hulsbeek is betaald parkeren. Bij het clubgebouw zijn kleedkamers en douches aanwezig voor de deelnemers om zich na afloop op te frissen. Dit kan echter alleen na tonen van een van de corona toelatingsbewijzen. Ook is er de mogelijkheid aanwezig om daar de fietsen schoon te spuiten. Zie ook: 

www.owc-oldenzaal.nl

Afbeelding