Daniël Schmitz, de winnaar van het Twents Buutfestival in 2019, keert weer terug voor de achtste editie. (Foto: Marco Scheurink)
Daniël Schmitz, de winnaar van het Twents Buutfestival in 2019, keert weer terug voor de achtste editie. (Foto: Marco Scheurink) Foto: Marco Scheurink

Twents Buutfestival met hybride opzet

Het Twents Buutfestival keert terug op de planken in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Komende zaterdag 30 oktober zijn een zevental buutreedners te gast. Diverse eerdere deelnemers keren weer terug.

OLDENZAAL - De deelnemende buutreedners komen uit de brede regio. Zo zijn Jan Riesewijk uit Losser, Guido Tijman uit Noord-Deurningen en Paul Wiefferink uit De Lutte van de partij. Verder keert ook de winnaar van 2019 terug: Daniël Schmitz. Ook plaatsgenoot Vincent Nijhof, beiden uit 's Heerenberg, is van de partij. Toon Lansink & Kesjotten, Oons Hemman en de Harmoniebloazers maken het programma compleet.

Dit jaar is alweer de achtste editie van het Twentse Buutfestival, dat hiermee een zekere bekendheid begint te krijgen bij de liefhebbers van typisch Twentse humor. De coronastop van afgelopen jaar was uiteraard een domper voor deze en vele andere activiteiten die toen niet door konden gaan. Annet Meijerink en Geert Christenhusz van het organiserende Muziek Theaterbureau Mélange zijn dan ook blij dat het evenement dit jaar weer gehouden kan worden.

Net als andere voorstellingen in deze coronaperiode is ook nu gekozen voor een hybride opzet. De kaartverkoop is begonnen voor plaatsen in de fysieke zaal, maar mensen kunnen ook kiezen om thuis via een livestream mee te genieten van de typisch Twentse humor. Voor 8,50 euro kunnen fans van het festival die liever thuis kijken een QR-code kopen via de kassa van Stadstheater de Bond. Via deze code kan op 30 oktober ingelogd worden en wordt de verbinding tot stand gebracht.


Via de code kan men ook, evenals het publiek in de zaal, meestemmen voor de winnaar van de publieksprijs, beschikbaar gesteld door de Bloemenbeek in De Lutte. De avond wordt dit keer gepresenteerd door oud-Hoogheid van de Boeskoolstad, Laurens Spit. De vijfkoppige jury staat onder voorzitterschap van Harry Nijhuis.


Speciaal voor deze corona-editie is er voor alle kijkers, thuis en in de zaal, gedurende de voorstelling/uitzending een loterij waarbij diverse prijzen te winnen zijn die beschikbaar zijn gesteld door regionale ondernemers. Carl van Olffen, alias Clown Carlo, zorgt weer voor een kleurrijke entree en podiumversiering met zijn fleurige ballonnen. Het festival wordt gesponsord door lokale en regionale ondernemers. De streaming wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oldenzaal en de Provincie Overijssel. Kortom, vele noabers hebben zich ingezet om dit ook nu weer tot een succes te maken.


Kijk voor meer informatie en het kopen van kaarten op de website van Stadstheater De Bond:

www.stadstheaterdebond.nl

Zie ook:

www.melange.nu

Ook Jan Riesewijk, alias 'de Zorgheld' keert weer terug voor deze hybride-editie.
Pen